Festival demokratije “Mladi-agenti demokratije” u Leskovcu

LESKOVAC

Povodom Međunarodnog dana demokratije Udruženje građana „Žene za mir“ je u subotu 14. septembra na keju reke Veternice organizovalo uličnu akciju i žurku demokratije pod sloganom „Mladi – agenti demokratije“. Ovom akcijom smo želeli da okupimo mlade ljude koji žele da žive u modernom i demokratskom društvu, u kom su građani i građanke slobodni i jednaki pred zakonom, navode u ovom udruženju.

“Udruženje građana CRTA sa mrežom partnera prvi put ove godine organizuje Festival demokratije od 13. do 15. septembra u više gradova u Srbiji, kao odgovor na sve veći broj izazova i pretnji s kojima se demokratija suočava. Uvereni smo da demokratija nestaje onda kada građani izgube veru u nju i svesni smo da svedočimo takvoj pojavi u Srbiji.

Zbog toga smo pokrenuli festival koji pod sloganom „Nema povlačenja“ radi na popravljanju demokratskog raspoloženja i pokušali smo da damo odgovore na neka ključna pitanja sa kojima se mladi suočavaju u današnjem društvu, gde je demokratija očigledno rezervisana samo za pojedince.

Verujemo da je politika otvorena za sve, a ne proces koji je rezervisan samo za političare. Naše je ljudsko i građansko pravo da učestvujemo u procesima u kojima se donose odluke koje utiču na naše živote.

Pravo svakog građanina je da u slobodnim i fer uslovima donosi odluke, jer su institucije servis građana i građanki ove države. Potrebni su nam mediji koji štite javni interes i bave se potrebama građana, a ne potrebama političara.

Mi odrasli smo propustili svoju šansu, šansu dajemo mladim ljudima da budu agenti demokratije, pa otuda i ovaj slogan kampanje „Mladi – agenti demokratije“ i „Nema povlačenja“”, navode u udruženju Žene za mir.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Poli Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Poli
Gost
Poli

Kako ružna reč “agent”.

Проститутки Бишкека