DS: Ljudska prava Roma u Srbiji se i dalje brutalno krše

NIŠ

Reagujući na video snimak desničarskih organizacija objavljen na internetu Demokratska stranka najoštrije osuđuje brutalno kršenje Ustava Srbije i otimanje imovine građanki i građana Srbije od strane samozvanih desničarskih paramilicija i pojedinaca.

Demokratska stranka je saopštenjem reagovala na snimak na kome se vidi kako su pripadnici desničarske organizacije “Srbska čast” upali u naselje Crvena zvezda u Nišu a njihov osnivač Bojan Stojković je “prevaspitavao” mladića koji je tukao konja i oduzeo porodici životinju

“U Srbiji jedino institucije mogu da na osnovu sudskih presuda oduzimaju imovinu građana. Ono što smo upozoravali se dešava, da se podstiču desničarske organizacije da prevaspitavaju i ugrožavaju ljudske živote.

Ovo je još jedan način zastrašivanja i diskriminacije svih Roma u Srbiji kao najugroženije zajednice. Tražimo od nadležnih državnih organa ali i međunarodnih organizacija da hitno reaguju i spreče divljanje desničarkskih paramilicija.

Vlast u Srbiji, nakon rušenja u Savamali, paljenja kuća i automobila novinara, napada istih tih paramilicija na novinare… nastavlja da podstiče i toleriše nezakonite postupke raznih desničarskih organizacija. Upozaravali smo i upozoravamo da je tolerisanje svake vrste nasilja nedopustivo i da scenario huškanja ljudi na ljude zato što institucije ne rade svoj posao neće proći. Prestanite sa takvom politikom nasilja, zločina i straha jer ste vi odgovorni za svaki novi napad.

Demokratska stranka zajedno sa saborcima i partnerima svakodnevno radi na izgradnji jedne drugačije Srbije u kojoj će ljudska prava svih biti zaštićena a nasilnici koji sebi daju za pravo da samostalno dele pravdu tamo gde im je i mesto. Uvek ćemo podizati glas da zaštitimo sve one koji se u ovoj zemlji osećaju ugroženo”, navodi se u saopštenju DS-a.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x