Farsa u Vranju se nastavlja: Suđenje Iliću zbog radova kod ,,OK radija” ponovo odloženo jer nije angažovao advokata

VRANJE

Direktoru firme ,,Colosseum gest” Stefanu liću (iza koje stoji Dejan Nikolić Kantar) ponovo je odloženo suđenje u Osnovnom sudu u Vranju zbog nelegalne gradnje nakon koje je usledilo i zaziđavanje prozora redakcije ,,OK Radija”. Razlog odlaganja suđenja ovoga puta je što Ilić nije angažavao novog branioca a kako je rekao na ovom ročištu ,,pregovara” sa Novicom Zdravković koji mu je otkazao punomćje na prvom ročištu da ga zastupa.

Ilić je rekao da ,,dogovor samo što nije pao” i da je Zdravković trenutno na službenom putu.

Sutkinja Marija Marinković je podsetila Ilića da će mu branilac biti dodeljen po službenoj dužnosti ukoliko ne angažuje advokata, jer je za dela za koje se tereti predviđena kazna zatvora do osam godina, za šta je prisustvo advokata obavezno.

Naredno suđenje Marinković je zakazala je 11. januara 2024. godine u 13 časova.

Podsetimo se, suđenje Iliću odloženo je treći put u ovom predmetu. Drugi put iz zdravstvenih razloga, tada je Ilić sudu dostavio izveštaj dr specijaliste ortopedije i traumatologije Zdravstvenog centra Vranje Dušana Aleksića koji mu je odredio mirovanje sedam dana zbog kako je navedeno u lekarskom izveštaju ,,povrede desnog kolena pri padu”. Nikoliću je takođe bilo odlagano suđenje za napade na ,,OK radio” iz zdravstvenih razloga a izveštaje je takođe više puta potpisivao dr Aleksić.

Nakon izostanka zbog problema sa kolenom u medicinskom izveštaju ZCV-a dostavljenom sudu koji potpisuje lekar opšte medicine Milan Živković na suđenju u drugom predmetu za nelegalnu gradnju kod Ok radija koje je Apelacioni sud vratio na ponovno postupanje navodi se da Ilić ne može da prisustvuje zbog kako se vidi iz izveštaja problema sa digestivnim traktom.

Podsetimo se, pre skoro dve godine firma ,,Colloseum gest”, iza koje stoji vlasnik kockarnica i osuđivani nasilnik Nikolić počela je izgradnju bespravnog objekta za kladionicu u samom centru Vranja, pored ,,Ok radija” i garaže koju koristi lokalna vlast.

Tim objektom kasnije je zazidan i prozor redakcije ,,OK radija” što je bio deo pretnji i pritisaka na ovaj medij. Nikolić je osuđen za pretnje i ugrožavanje sigurnosti vlasnice radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

Protiv Ilića se vodi još jedan postupak zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole koji se odnosi na radove usled kojih je zazidan i OK Radio. Osnovni sud u Vranju je presudio da se Ilić u tom slučaju kazni sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora. Osnovno javno tužilaštvo  je podnelo žalbu na ovu presudu zbog toga što sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnog predloga u vezi krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole iz čl. 219a. st. 3 u vezi st. 2. Krivičnog zakonika kojim je predviđena stroža kazna zatvora od šest meseci do pet godina uz novčanu kaznu.

O žalbi je odlučivao Apelacioni sud u Nišu i predmet vratio na ponovno postupanje, a naredno suđenje zakazano je 29. januara 2024.

Podsetimo se, i dalje nakon skoro dve godine Gradska uprava nije srušila nelegalan objekat kockarnice kojim su zazidane kancelarije ,,Ok radija”. (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare