Evropska unija pomaže rekonstrukciju Doma kulture

VRANJE-KRAGUJEVAC

Na svečanosti u Kragujevcu, zameniku gradonačelnika, Nenadu Antiću uručena je Odluka o finansiranju projekta izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju nekadašnjeg Doma kulture u Vranju.

Novo projektno-tehničko rešenje predviđa savremene multi medijske-biznis sadržaje, sa posebnim osvrtom na stvaranje tehničkih uslova za razvoj turizma, posebno kongresnog i kulturnog na površini od oko 15.500 kvadratnih metara. Projekat  vrednosti 62.980 evra, finansira Evropska unija preko razvojnog programa EU PRO, sredstvima u visini od 30.000 evra, dok grad Vranje učestvuje sa 32.980 evra. Projekat će biti realizovan u narednih 18 meseci.

Predstavnicama gradova i opština odluke o finansiranju projekata koji će doprineti poboljšanju poslovnog okruženja u 34 lokalne samouprave uručio je šef delegacije EU u Srbiji, ambasador Sem Fabrici

Uz finansijsku podršku Evropske unije od preko pet miliona evra ove lokalne samouprave će realizovati projekte koji se odnose na izradu tehničke i planske dokumentacije, kao i projekte poslovne infrastrukture, što će doprineti stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja odnosno jačanju konkurentnosti na lokalnom nivou.

Ceremoniji u Kragujevcu su prisustvovali predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare