Evropska podrška mladim preduzetnicima i preduzetnicama sa jugoistoka i jugozapada Srbije

 

BEOGRAD-VRANJE

Pokretanje svog biznisa mi je bio cilj od kada sam završio školovanje, a namera mi je da u ovaj kreativni posao uključim i druge mlade iz moga grada, kaže Nikola Cvetković iz Vranja.

 

On će, uz podršku Evropskog PROGRESa , pokrenuti svoje preduzeće koje će se baviti štampom na tekstilu.

 

 

Dvadeset dvoje mladih ljudi iz 14 opština sa jugoistoka i jugozapada Srbije pokrenuće svoja preduzeća uz podršku Evropske unije i Vlada Švajcarske, koje su preko razvojnog programa Evropski PROGRES opredelile 183.307 evra za aktivnosti koje za cilj imaju da podstaknu preduzetništvo među mladima.

Mladi preduzetnici i preduzetnice koji, između ostalih delatnosti, planiraju da se bave informacionim tehnologijama i dizajnom, proizvodnjom odeće, preradom i konzervisanjem voća i povrća, dobiće opremu kako bi otpočeli poslovanje.

„Evropska unija i Vlada Švajcarske su podržale mlade ljude iz programskih opština da razviju svoje poslovne ideje i osnuju svoj posao što će pozitivno uticati ne samo na njihove i živote njihovih porodica, već i na lokalnu privredu. Mladi preduzetnici i preduzetnice na ovaj način daju odličan primer svojim vršnjacima, a zajedno doprinosimo rešavanju problema nezaposlenosti u ovom segmentu populacije“, rekao je Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRESa.

Evropki PROGRES mladi podrška 1

Tokom trajanja javnog poziva Evropski PROGRES je organizovao devet info sesija koje su okupile preko 200 učesnika i učesnica, a na konkurs su pristigle 92 prijave.

„Mladima ideja svakako ne manjka, ali je potrebno da ih ohrabrimo i podržimo, a podrška je posebno važna na početku jer pokretanje vlastitog biznisa predstavlja važan korak u životu jedne mlade osobe“, istakla je Ana Nedeljković, menadžerka sektora za dobro upravljanje i socijalnu uključenost u okviru programa Evropski PROGRES.

Ona je dodala da će Program budućim mladim preduzetnicima i preduzetnicama pružiti obuku i mentorsku podršku na početku poslovanja u oblastima poslovnog upravljanja, marketinga i planiranja kako bi se obezbedila održivost njihovih biznisa.

 

Registracija novih preduzeća i nabavka opreme će započeti od oktobra 2016. godine.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare