Evropska Nedelja urologije obeležava se i u Nišu

NIŠ  

                        Uprkos značajnom angažovanju svojih resursa u borbi sa epidemijom izazvanom virusom COVID-19, Univerzitetski klinički centar Niš i Klinika za urologiju aktivno učestvuju u promociji evropske Nedelje urologije, prateći svoju misiju i viziju, podržavajući raznovrsne naučno-stručne aktivnosti.

                            Svakog septembra Evropsko udruženje za urologiju organizuje Nedelju urologije, međunarodnu kampanju za podizanje svesti o urološkim bolestima i njihovom lečenju. Ove godine, Nedelja urologije održava se od 20. do 24. septembra i tematski je fokusirana na problem inkontinencije. Evropsko udruženje za urologiju pozvalo je nacionalne urološke asocijacije i pojedince da zajednički učestvuju u promociji urološkog zdravlja.

                              U okviru obeležavanja Nedelje urologije, nacionalno udruženje Srbije, organizovalo je međunarodni simpozijum Urološke sekcije SLD pod nazivom “Izazovi savremene uroginekologije”, koji je održan 3. septembra 2021. u Leskovcu . Predstavljeni su rezultati najnovije studije – ankete EAU o urinarnoj inkontinenciji iy jula 2021. godine, a svoj doprinos obeležavanju Nedelje urologije, lekari UKC Niš, dali su i edukativnim medijskim nastupima, na temu inkontinencije urina.

                             Stručnjaci niškog UKC-a u oblasti urologije prof. dr Dragoslav Bašić i prof. dr Ivan Ignjatović, na sajtu sa Evropskog udruženja za urologiju objavili su i jedan od brojnih slučajeva sa Klinike za urologiju ,a koji je direktan primer ovogodišnje teme kojoj je posvećena Nedelja urologije.

                             Ono što je kako tokom obeležavanja međunarodne Nedelje urologije, tako i nakon toga dostupno pacijentima koji imaju potrebu za savetom stručnjaka, s obzirom na osetljivu epidemiološku situaciju u celom svetu, svakodnevna dostupnost stručnjaka putem mejla ( urologija.kcnis@gmail.com), kao i putem telefona .

                    Sa Klinike za Urologiju UKC Niš, pozivaju sve zainteresovane pacijente koji imaju tegobe u vidu inkontinencije urina, da se obrate urolozima kako bi se što bolje informisali o aktuelnim dijagnostičko – terapijskim procedurama koje mogu dobiti u ovoj ustanovi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare