Evo koje fabrike rade smanjenim kapacitetom ili uopšte neće raditi, bar tako tvrde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Na osnovu podataka dobijenih od menadžmenta raznih kompanija, gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da su neke od fabrika obustavile rad, te da će neke od njih to učiniti, a da će neke raditi smanjenim kapacitetom sve dok situacija to dozvoljava.

„“Jura“ sutra, 26. marta, obustavlja rad, ali ne celoj fabrici. Radiće fabrika „Jura 3“, gde će raditi 250 radnika i koji rade u najčistijoj sobi u čitavoj Evropi i dužni su da prođu proces dekontaminacije. Planirano je da se pogoni južnokorejskog investitora otvore 06.04.2020.

„Falke“ prestaje sa radom u petak, 27.03. i to će trajati do 13. aprila. U turskoj kompaniji „Džinsi“ trenutno radi 200 od ukupno 950 radnika od čega 100 šije maske za potrebe leskovačke bolnice, dok rad u potpunosti obustavljaju od ponedeljka 30. marta. „Aptiv pakard“ je smanjio broj radnika na 450, od 1600, a „Autostop“ je prestao sa radom prošle nedelje, osim nekoliko radnika koji šiju maske za potrebe bolnice. Sve kompanije su podložne promeni u smislu produženja obustave rada ukoliko to bude potrebno zbog epidemiološke situacije.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare