Euleks nudi nagradu za informaciju o ubici svog službenika

PRIŠTINA

Euleks nudi nagradu od 82000 evra za bilo kakvu informaciju koja može voditi do hapšenja izvršioca ili izvršilaca  ubistva  carinskog službenika te misije Audriusa Šenavičiusa.

 

Ova misija obeležava treću godišnjicu od smrti Šenavičiusa  koji je ubijen na dužnosti na severu Kosova.

Zamenik šefa Misije, Bernd Thran, položio je venac na mestu njegovog ubistva.

 

„Pre tri godine naš kolega Audrius Šenavičius bezumno je ubijen dok je vršio svoju dužnost na Kosovu. Danas odajemo poštu u znak sećanja na život Audriusa. Njegova smrt je bila tragični događaj za Audriusovu porodicu, prijatelje i njegove najdraže – kao i za Misiju. Naše su misli upućene njegovoj supruzi i dvojici sinova koji su ostali bez supruga i oca. Izgubili smo dragocenog člana našeg tima, koji se žrtvovao u nastojanju da doprinese stvaranju boljeg života za Kosovo i ljude Kosova, saopštio je Euleks.

euleks-1

,,Njegova porodica i mi – njegove kolege – još uvek ne znamo zašto i ko ga je ubio.  Audrius se nikada neće vratiti svojoj porodici.  Svi mi zaslužujemo odgovore. Pravda mora biti zadovoljena”, izjavila je šefica Misije, Alexandra Papadopoulou.

 

Euleks  traži informacije koje bi mogle pomoći da se pronađu lica koja su ubila Audriusa i poručuje javnosti da „ono  što vi možete smatrati beznačajnim opažanjem, za istraživače može biti veoma bitna informacija“.

 

euleks-2

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare