Esejom o Svetom Savi do prve nagrade

NIŠ

Da se znanje i predan rad cene potvrđuje i Miljana Milivojević, učenica Pravno – poslovne škole u Nišu. Ova mlada i talentovana učenica, osvojila je prvo mesto na nagradnom konkursu Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, organizovanog povodom obeležavanja Svetog Save.                      

Komisija koju su činili profesor dr Dragiša Bojović, docent dr Jelena Stošić i docent dr Jelena Mladenović, donela je odluku o nagrađenima. Dok je mlada Miljana Milivojević, osvojila prvo mesto, drugo mesto pripalo je Valentini Mitrović, učenici Gimnazije u Kuršumliji, dok je treće mesto pripalo Marti Stanković, učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.

 Miljana ne krije svoju radost, povodom ovog velikog uspeha, koji je njoj samo jedan u nizu:

                           „Nošena emocijama vezanih za sam rad Svetog Save, koji je svu pažnju posvetio obrazovanju, javila se inspiracija za učešće na ovom konkursu. Negde me dosta inspiriše skroman život koji je vodio Sveti Sava“, kaže Miljana i dodaje da se samo takmičenje realizovalo malo drugačije ove godine.

                         „Zbog postojeće epidemiološke situacije radove smo slali poštom, malo je nedostajalo žive atmosfere, ali smo svakako svi bili u velikoj neizvesnosti do samog proglašenja pobednika“, dodaje Miljana.

                           Miljana sebe vidi kao budućeg studenta Filozofskog fakulteta, što će joj nesumnjivo poći za rukom. Kao prvoplasirana od fakulteta dobija oslobađanje plaćanja naknade za polaganje prijemnog ispita na Filozofskom fakultetu, kao i oslobađanje plaćanja naknade za pohađanje pripremne nastave na istom fakultetu. Zahvaljujući pomenutom priznanju, Miljanina kućna biblioteka je bogatija za određena nova izdanja Filozofskog fakulteta.

                              „Kroz čitav esej, poseban akcenat sam uvek stavljala na poziv pevanja, zahvalnice, himne Svetom Savi za sav rad i doprinos srpskom obrazovanju, jeziku i kulturi. Esej je zaista poseban i jako sam se trudila oko njega, beskrajnu zahvalnost za sve što postižem dugujem svom mentoru Vladimiru Čolakoviću, ali i svojoj porodici“, zaključuje Miljana, koja je nakon završene Osnovne škole „Bubanjski heroji“, upisala Pravno – poslovnu školu, koju završava sa svim peticama, što je bio slučaj i u osnovnoj školi.

                      Ovo nije prva Miljanina nagrada, već je samo jedna u nizu nagrada, koje osvaja, činivši ponosnim svoje roditelje, prijatelje, profesore i sugrađane.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare