Srpska Desnica izbornu kampanju počela iz Niša

NIŠ

Mada izbori još nisu raspisani i do njihovog raspisivanja ima još mesec dana odlučio sam da ne čekam formalno raspisivanje  već sam pre dva dana objavio da ću se kandidovati za predsednika Republike Srbije i rešio sam da kampanju započnem upravo iz Niša, kazao je Miša Vacić, prdsednik Srpske Desnice koji je ovom povodom pre susreta sa članstvom održao konferenciju za novinare.

„Moja kampanaja će se svoditi na vraćanje suverenosti instituciji predsednika Republike Srbije i samoj našoj državi. Smatram da strane ambasade nemaju šta  da odlučuju i da predsednik Srbije treba da bude suverena institucija koja će isključivo, pošto  je neposredno biran od strane građana Srbije da se rukovodi njihovom voljom“, kazao je Miša Vacić.                    

                            Vacić je dodao da će njegova stranka  izaći samostalno i na parlamentarne i beogradske izbore ukoliko ne bude postignut dogovor o jedinstvenoj patriotskoj listi ali je još jednom pozvao “srpske rodoljube” da 3. aprila izađu na zajedničkoj listi za parlamentarne izbore.

                           „Ovom prilikom pozivam da se ujedine ostale  desne suverenističke opcije jer ako svako izađe  za sebe svestan sam da niko neće uraditi ništa, a ukoliko se ujedinimo na sabornoj listi moguće je da  posle koalicije SNS koja će po svemu sudeći imati najveći broj glasova ta ujedinjena patrotska lista biće druga sa dvocifrenim brojem procenata“, dodao je Vacić naglasivši da mu je cilj da u Narodnoj skupštini imaju što više predstavnika.

                         Dodaje da je srpska politika umorna od sukoba između bivšeg a aktuelnog režima, gde se večito poziva  na revanšizam od strane pronato opozicije i lustraciju, na rušenje spomenika. Istako je da su oni spremni da pohvale ono što je dobro, ali i da jasno kažu šta im se ne dopada.

                        „Mi kandidujemo svoj program i u političkom kontekstu mi smo unikatni  zato što ne  pozivamo na revanđizam, ne nudimo mržnju koju su kanidovali Dragan Đilas i Vuk Jeremić protiv Aleksandra Vučića i njegove porodice gde večito prete i govore o građanskom ratu. Mi kažemo stvari koje ne valjaju u Srbiji, mi kritikujemo jasno i glasno kažemo šta nam se ne dobata i šta nije dobro ali isto tako pohvalimo dobre stvari koje su uradili ljudi iz postojeće vlasti. Smatramo da   neke stavri mogu još bolje. Pohvalili smo što Srbija nije  uvela sankcije Rusiji ali kritiukujemo što je uvela sankcije Belorusiji. Srpska desnica ne bi uvela sankcije ni Rusiji ni Belorusiji. Svoju politiku smatram najispravnijom i zato sam se kandidovao. Smatram i da ću imati više glasova od onih kojima je šef u zapadnim ambasadama“, istakao je Vacić.

                        On je dodao da postoji i mogučnost koalicije i pozvao sve srodne desničarske opcije i patriote, od Zavetnika preko suverenista do DSS, radikala, sve koje se definišu kao patriote i rodoljubi nesumnjivo bi imale dvocifren broj, rekao je Vacić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare