Elektorska skupština za Nacionalni savet Albanaca 7. maja u Bujanovcu

BUJANOVAC-PREŠEVO-MEDVEĐA

Elektorska skupština za Nacionalni savet Albanaca biće održana 7. maja u Bujanovcu.

Tako su pripadnici ovog naroda u Srbiji, zbog međusobnih svađa političara iz albanske zajednice i nemogućnosti dogovaranja, izgubili pravo izbora za Nacionalni savet.


Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov doneo je 24. marta 2023. godine Odluku o raspisivanju izbora za članove Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine.

Imajući u vidu da nakon spovedenih redovnih izbora za članove nacionalnih saveta koji su održani 13. novembra 2022. godine izborne liste koje su osvojile mandate nisu uspele da postignu dogovor u vezi sa izborom predsednika, 1. marta 2023. godine raspušten je Nacionalni savet albanske nacionalne manjine i obrazovan je Privremeni organ upravljanja koji vrši tekuće i neodložne poslove do konstituisanja novog saziva nacionalnog saveta, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Odluka o raspisivanju izbora je doneta na osnovu člana 35. stav 3. Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina kojim je propisano da se nakon raspuštanja nacionalnog saveta novi izbori za njegove članove raspisuju u roku od 60 dana od raspuštanja i to tako da se održe u narednih 45 dana.

Izbori za članove Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine biće održani putem elektorske skupštine, 7. maja 2023. godine u Bujanovcu. Na ovim izborima biraće se 15 članova Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine.

Javni poziv svim elektorima da blagovremeno podnesu potpune pismene prijave za učešće u elektorskoj skupštini, bliža obaveštenja i ostala relevantna dokumentacija dostupni su na internet stranici Ministarstva: www.minljmpdd.gov.rs.

Elektorske prijave dostavljane su neposredno na adresu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bulevar Mihajla Pupina 2, Beograd. Rok za dostavljanje elektorskih prijava bio je 7. april 2023. godine. (kraj) LJS/SA

Ovo je spisak elektorskih kandidata

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare