Džunić na obeležavanju Dana primirja: “Imamo stabilnu vlast, stabilnu Vladu i stabilnu ekonomiju”

NIŠ

    Povodom Dana primirja u Velikom ratu, na Vojničkom groblju, koje se nalazi u Francuskoj ulici u Nišu, održan je parastos i položeni su venci. Vence su položili zamenica gradonačelnice Niša, Dušica Davidović, predsednik Skupštine grada Niša, dr Boban Džunić, predstavnici Nišavskog upravnog okruga, predstavnici gradskih opština, vojske, policije, udruženja  koja neguju tradicije oslobodilačkih ratova.

   “Polaganjem venaca na Vojničko groblje obeležili smo 103. godišnjicu velike pobede srpske vojske i srpskog naroda u Velikom ratu. To je i 103. godišnjica sećanja na istinu, hrabrost i žrtve srpskih rodoljuba koji su ostavili svoje  živote na bojnom polju za slobodu. U Velikom ratu je 1,3 miliona ljudi izgubilo život, pripadnika srpske nacionalnosti. Srbija je izgubila 60 posto muške populacije. Nakon rata je ostala razorena, ali slobodna država”, kazao je dr Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša.

    Kao što smo uvek pobeđivali u ratu, naša je obaveza da pobeđujemo i u miru, dodao je Džunić.

    “Pred nama su mnoge pobede u miru, pred nama je jaka država. Imamo stabilnu  vlast, stabilnu Vladu i stabilnu ekonomiju. Iskreno se  nadam da će i naša pokolenja u godinama ispred nas obeležavati i naše pobede u miru”, istakao je dr Boban Džunić.

    Vence su položili i pripadnici Udruženja za negovanje slobodarskih tradicija Srbije iz Niša.

    “Na nama je velika odgovornost da gajimo sećenje na  one koji su položili svoje živote na braniku otadžbine za njenu slobodu. U Velikom ratu je nastradala trećina stanovništva u Srbiji, a čak 50 posto muškog stanovništa i to ne smemo zaboraviti”, kazao je  Radovan Jovanović, zamenik predsednika Udruženja za negovanje slobodarskih tradicija Srbije iz Niša.

    Dan Primirja u Prvom svetskom ratu se kao državni praznik obeležava od 2012. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare