Dveri u Vranju žele odgovore nove vlasti za kadrovska rešanja

 

VRANJE

Srpski pokret Dveri u Vranju, povodom 100 dana nove vlasti oglasio se saopštenjem za javnost, nezadovoljan onim što je nova vlast uradila kada je reč o kadrovskim rešenjima

U saopštenju se navodi da su „svesni da 100 dana, nakon smene vlasti duge 25, pa i više godina, nije dovoljno za ozbiljnije promene i rezultate, pa tako ni za ozbiljne analize“. Oni ne žele da se bave učinkom gradonačelnika i Gradskog veća, ali žele novim kadrovima.

„Dužni smo svojim glasičima i građanima Vranja povodom kadrovskih promena i imenovanjem novih ljudi na rukovodeća mesta, postavimo nekoliko pitanja koja očigledno niko drugi se ne usuđuje da vam postavi.

  1. Da li je istina da ste na čelo sportskog kluba, u koji se sliva najveći deo gradskog budžeta za sport, postavili tzv.kontraverznog biznismena, koji je osuđivan za nameštanje rezultata utakmica, kao i da je jedan od prvih poteza tog čoveka bio zapošljavanje svog sinau tom klubu?2. Da li je istina da ste na mesto izvršnog direktora Direkcije za izgradnjupostavili čoveka koji je osuđen za proneveru novca dok je obavljao dužnost direktora tog javnog preduzeća?3. Da li je istina da ste na dužnosti direktora javnih institucija koje su glavni oslonac kulture u gradu postavili ljude koji ne ispunjavaju nijedan uslov neophodan da se nađu na tim mestima, npr. stručnost ili iskustvo u radu u oblasti kulture i umetnosti ili minimum od tri godine radnog iskustva na rukovodećim pozicijama?4. Da li je istina da je na mesto direktora jedne gradske osnovne škole postavljena žena koja je u drugoj školi trebalo da bude tehnološki višak, a ne osoba iz kolektiva te škole koja uživa najveće poštovanje svojih kolega, kao što je praksa? I da je osnovna stručna referenca koja je nju preporučila za tu funkciju bračni odnos sa jednim od vašihkoalicionih partnera?

    Ukoliko je odgovor na sva ova pitanje NE, onda vam želimo puno sreće i uspeha u daljem radu. Ukoliko je odgovor makar na jedno od ovih pitanja DA, onda je već nakon 100 dana jasno da se na vranjskoj političkoj sceni ništa suštinski nije promenilo, i da borba građana Vranja koji žele poštenu i odgovornu vlast, na žalost kreće iz početka”, navodi se u saopštenju Srpskog pokreta Dveri u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare