Dveri: Tri dana „Od porodice do porodice” u Nišu

NIŠ

Delegacija Srpskog pokreta Dveri na čelu sa predsednikom Boškom Obradovićem boravila je tri dana u Nišu i ukazala na brojne probleme sa kojima se suočavaju Nišlije, saopštio je niški odbor Dveri.

“Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović boravio je tri dana u Nišu u okviru nove predizborne kampanje Dveri „Od porodice do porodice” gde je predstavio pet tačaka na kojima počiva nova kampanja: odbrana KiM u sastavu Srbije, porodica na prvom mestu, ekonomski i ekološki patriotizam i promena sistema. U delegaciji Dveri pored predsednika Obradovića bili su i potpredsednik prof. dr Tamara Milenković Kerković, član Predsedništva Maja Mitić, član Glavnog odbora Andrej Mitić i drugi članovi gradske organizacije Dveri iz Niša.  


Prvog dana posete izvedena je ekološka akcija čišćenja dela divlje deponije kod Železničkog mosta, zatim posećeno romsko naselje nedaleko odatle gde devet romskih porodica živi u veoma lošim uslovima, a potom je predsednik Obradović zajedno sa saborcima iz Niša u centru grada delio novi broj „Porodičnog glasnika Srbije”. Upriličen je susret i sa poznatim niškim uzbunjivačem, samohranom majkom i višim sudskim savetnikom Andrijanom Trifunović koja je javnosti otkrila brojne nezakonitosti i kriminal u radu Odeljenja Prekršajnog apelacionog suda u Nišu, zbog čega je predmet progona od strane sudskih vlasti. Bilo je vremena i za druženje „Kod gazda Rajka” u čuvenom Kazandžijskom sokačetu, za basket u kultnom„Bunkeru” na Margeru, kao i posetu amfiteatru na Keju i razgovor sa omladinom koja se tamo sabira u velikom broju.


Drugog dana posete Nišu delegacija Dveri obišla je više niških pijaca i direktno razgovarala sa građanima, posetili smo najstariju ranohrišćansku crkvu-baziliku na Balkanu koja je postala ruglo zbog neodgovarajuće zaštite, a predstavlja kulturno-istorijsko i turističko blago Niša, organizovana je porodična akcija kod „Kalče” i šetnja do Tvrđave, kao i druženje sa saborcima iz Niša, Leskovca, Aleksinca, Kuršumlije, Medveđe. Merošine i Lebana u kancelariji Dveri u Nišu. Istoga dana posetili smo i izbeglice iz Republike Srpske Krajine koji žive u zgradama solidarnosti u naselju Pasi Poljana, a kojima preti plenidba imovine od strane sudskih izvršitelja. Razgovorali smo i sa majkom autističnog deteta koja ne može da reši problem koji ima sa nadležnim državnim institucijama.


Završnog, trećeg dana boravka delegacija Dveri prisustvovala je svetoj arhijerejskoj liturgiji koju je služio episkoš niški g. Arsenije u Sabornoj crkvi, a potom je u Kongresnom centru hotela „Konstantinus palas” održan Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri. Na Glavnom odboru je razmotrena aktuelna politička situacija, dogovoren dalji tok nove kampanje „Od porodice do porodice” i potvrđeno održavanje redovnog godišnjeg Sabora Pokreta do kraja novembra na kome će biti razmatran predlog izmena i dopuna programa Dveri.


Na kraju trodnevne posete Nišu Boško Obradović je izjavio: „Nosim izuzetno lepe uspomene iz Niša jer sam naišao na divno gostoprimstvo gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u ovom velikom gradu, a doživeo sam i brojne veoma lepe i prijatne susrete i razgovore sa Nišlijama. Program je bio veoma sadržajan i intenzivan i uspeli smo da ukažemo na razne socijalne, ekološke i pravne probleme ovog grada i Srbije u celini, da podelimo novi broj naše novine i predstavimo program za promenu sistema. Bilo je vremena i za druženja i uživanje u niškom noćnom životu. Nova kampanja je pun pogodak jer ljudi cene kada ostanete u njihovom gradu više dana, kada mogu da vas susretnu u prolazu od jutra do uveče, porazgovaraju sa vama na ulici, pijaci, kafiću, keju ili sportskom terenu, i to je ono što i jeste ideja ove kampanje – izlazak u susret i direktna komunikacija sa građanima. Političke organizacije opozicije ne mogu više očekivati da građani sami dolaze u naše kancelarije, zbog medijske cenzure naš program ne možemo predstaviti na velikim medijima i ostaje nam samo odlazak na teren i direktan razgovor sa ljudima, što je i poenta nove kampanje Dveri Od porodice do porodice”, navodi se u saopštenju Dveri i dodaje da “posle Leskovca, Medveđe, Lebana, Blaca i Niša nova kampanja Dveri nastavlja se u subotu u Novom Sadu”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare