Dveri najavile akcije protiv migrantske politike

LESKOVAC

Na konferenciji za medije Srpskog pokreta Dveri najavaljena je akcija skupljanja potpisa za peticiju protiv migrantske politike vlasti. Predsednik Gro Dveri Igor Jovanović je rekao da ova stranka svojim karavanom kroz Srbiju promoviše ovu akciju i bojkot izbora.

„Karavan Dveri „Oslobođenje“ doći će u Leskovac u četvrtak 27. februara i bićemo stacionirani na Širokoj čaršiji. Gost naše gradske organizacije biće i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Želimo da u ovo vreme medijskog mraka u Srbiji u direktnom kontaktu sa građanima damo odgovore i pojasnimo zašto smo se odlučili za bojkot, zašto nam je to jedino logično i normalno rešenje, ali i da upoznamo građane Srbije sa 55 tačaka našeg programa, kako bi pokazali št planiramo i želimo da promenimo u našoj zemlji. Uz lošu ekonomsku sliku, uz ogromno odseljavanje stanovništva i nikad niži natalitet, veliku opasnost po naš opstanak predstavlja i migrantska politika koju vodi naša vlast. Ovim karavanom tražimo i podršku građana za našu ideju kroz potpisivanje peticije. Mnogo je nejasnoća i kontradikrotnosti oko migrantske politike naše vlasti. Svi se sećamo onih kolona migranata koje su činile žene, deca i muškarci, ali kako vreme odmiče u tim kolonama je sve manje dece i žena, a danas nekako u tim grupama su samo muškarci u punoj snazi. To svakako plaši narod u Srbiji. Imamo i priču o Dablinskom sporazumu, da li je potpisan ili nije, a u isto vreme Mađarska, kao članica EU, podiže ograde na granici, a Grčka ne uzima otiske prstiju migrantima koji prolaze kroz njihovu zemlju. Ministar Austrije tvrdi da je sa Srbijom potpisao sporazum o vraćanju svih migranata u Srbiju koji ne dobiju azil u Austriji. Glasnogovornici SNS-a zagovaraju ideju naseljavanja migranata u napuštena srpska sela. Imamo sporazum iz Marakeša koji je potpisao ministar Zoran Đorđević, a koji su odbili da potpišu SAD, Švajcarska, Izrael, Austrija, Italija, Poljska, Mađarska… Naš stav je da sve dok je Srbija u ovakvom stanju, dok nemamo svoju jaku ekonomiju, a omladini je prioritet odlazak u inostranstvo, ne smemo se obavezati na ništa kada su migranti u pitanju. Naravno da tim ljudima treba pomoći prilikom prolaska, obezbediti da to bude što lakše i bezbednije, ali ništa preko toga, pogotovu ne zadržavanje i masovno naseljavanje na ovom prostoru.

MITROVIĆ: LESKOVČANI ŽRTVE MANIPULACIJE GRADONAČELNIKA

Član predsedništva Srpskog pokreta Dveri Predrag Mitrović komentarisao je odluku skupštine Grada Leskovca da se odobri prodaja firma „Metroparking jug“ doo Leskovac firmi „Parking i garaže“ doo Leskovac čitajući naslove iz pojedinih medija.

„Leskovčani su žrtve tzv. negativne i podmukle manipulacije gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića. Dovoljno je bilo pratiti samo medijske napise, od „Bagdala ne kupuje„Metroparking jug“, leskovački pauk ostaje“, pa „Prodaja „Metroparking jug“ moraće da dobije saglasnost skupštine“, „Nemam pojma o čemu se radi“, pa da je za tu prodaju saznao iz medija, „Gradonačelnik Leskovca o medijskim poluistinama i novom vlasniku firme „Metroparking jug“, do poslednje koja glasi „Gradonačelnik svom kumu namestio kupovinu Metroparking servisa“. Mi smo pre četiri meseci rekli da je pukla veza između grada i „Metroparkinga“ zbog izgradnje gradskog trga. Cvetanović je na 83. sednici Gradskog veća, održanoj 28. avgusta 2015. godine rekao da „komunalna delatnost upravljanja javnim parkiralištima u gradu predata je ugovorom o javno-privatnom partnertstvu firmi iz Beograda bez ravnoteže interesa koji je prevagnuo na stranu privatnog partnera, koji je dobio monopol na poslu koji donosi milion dinara, a možda i evra.“ Pre tri godine sam napisao da u Leskovcu uništavaju javna preduzeća kako bi ih prodali svojim finansijerima i najavio upravo ovakav epilog priče. Na žalost, leskovačke vlasti idu i na to da upropaste i ostala leksovačka javna preduzeća poput Gradske autobuske stanice, „Vodovoda“ i „Komunalca“ kako bi ih prodali onima koji im vode i finansiraju stranku.“

Mitrović je rekao ida „gradonačelniku Cvetanoviću je zasmetalo kada je firma „Metroparking jug“ sa 500 evra osnivačkog kapitala dobila posao u Leskovcu, a nije mu zasmetalo što nova firma „Parking i garaže“, koja će naslediti „Metroparking jug“ i koja je smeštena u trošnoj kući u ulici Cara Dušana 27, osnovana sa celih 20.000 dinara kapitala i dobila višemilionski posao od svog kuma. Gradonačelnik pritom nije slagao, posao nije dobio njegov kum, nego firma koja je registrovana na ćerku njegovog kuma. Najlakše je dići ruke i pobeći iz ovog grada, jer ovo više nije mesto za život, nego za preživljavanje, za poltronstvo, mesto gde će svako ko ima svoj stav i nameru da ga iznese, biti sankcionisan zbog poklušaja remećenja planova vlasti i pojedinih ljudi iz te strukture. Žalosno je da igramo igru u kojoj su pravila tako podešena da se unapred zna pobednik. To je još jedan od razloga zbog koga su Dveri odlučile da bojkotuju naredne izbore.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Slave
Slave
4 godine pre

Migranti su veliki problem i na žalost ovaj narod to nikako da shvati. Što se kradonačelnika tiče goreg nismo mogli da dobijemo.