Počela ugradnja grebanog asfalta na teritoriji grada Leskovca

LESKOVAC

Sedam hiljada kubnih metara strugane asfaltne mase biće ugrađeno radi poboljšanja postojeće infrastrukture na gradskim ulicama, opštinskim i nekategorisanim putevima koji su bez savremenog kolovoznog zastora. Javno preduzeće „Putevi Srbije“ je i ove godine lokalnoj samoupravi Grada Leskovca ustupilo struganu asfaltnu masu, za šta je grad platio PDV u iznosu od 1,4 miliona dinara, dok je iz budžeta izdvojeno još deset miliona za radove koji će biti izvedeni u roku od 60 dana.

Radovi su otpočeli u Fruškogorskoj ulici, gde je jedan od žitelja ove ulice, Bratislav Anđelković, naznačio da uređenje ove ulice mnogo znači svim sugrađanima koji koriste ovaj put.

„Ovaj deo puta izlazi na Svetoilijsko groblje i, naročito, kada dođu Zadušnice, dolazi do zakrčenja puta kod crkve, pa onda svi koriste ovaj alternativni put.“

Ukupno će biti uređeno oko 20 kilometara puteva, a Dragoljub Đorđević, član Gradskog veća, je pobrojao i mesne zajednice i ulice gde će se obaviti radovi:

„Nakon Fruškogorke ulice radovi će se nastaviti u mesnim zajednicama Dubočica, Milentije Popović, Prva JMB, Slavko Zlatanović, Veternica, Moše Pijade, Marko Crni, Rade Žunić, Veljko Vlahović u Bobištu, Bratmilovcu i naselju Ančiki, na putu Jelašnica -Grajevce, na putu Drćevac-Oraovica-Crkovnica, u Jarsenovu, a u zavisnosti od količina planira se ugradnja još na nekoliko deonica opštinskih puteva. Postupak će biti izveden u sledećim ulicama: Dobrila Stambolić, Omladinskih brigada, delu Šumadijske, delu Obrada Lučića, Kruševačka, Devetnaesta, Dvadeseta, Radeta Metalca, delu Ustaničke, Predraga Markovića Alimpija, Milutina Smiljkovića, Banatska, na stambenom prilazu u ulici Niška, Sokobanjska, Bujanovačka, Timočka, delovi Vranjske, Slavka Zlatanovića, Brestovačka, Vršačka, Valjevska, Metohijska, prilazi u ulicama Ljube Nenadovića i Božidara Veličkovića, delu Avalske i Lepše Stamenković, prilazi u ulicama Gavrila Principa, Zeke Buljubaše i Carice Jelene, prilaz OŠ „Trajko Stamenković“, Vase Čarapića, Prilepska, Ozrenska, Beogradska, Sretena Nikolića, Milovana Glišića, Golubarska, Novice Miloševića, Bore Prokopovića, na putevima Bratmilovce – Bobište, Jelašnica -Grajevce, Drćevac-Oraovica-Crkovnica i na putu do crkve u Jarsenovu.“

Đorđević je dodao i da su u lokalnoj samoupravi svesni da ugradnja grebanog asfalta nije idealno rešenje kao asfaltiranje.

„Ovaj postupak je pogodan za saobraćajnice, tj. ulice i puteve u kojima nisu u potpunosti rešeni imovinsko-pravni odnosi ili su neodgovarajućeg gabarita. Građani su zadovoljni ovakvim načinom uređenja, zato što je stanje nakon ugradnje daleko povoljnije i kvalitetnije nego pre.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pertackibot
Pertackibot
2 godine pre

BraVo! Bravo! Ura za SNS, partiju koja je najača partija po svim kritetijumima u svetskim razmerama. Toliko ste inovativni da bi ste morali da zaštitite ideju o grebanom asfaltu, nemoj da vam je mazn,u kako najrazvijenije zemlje sveta, tako i one u razvoju.
Kad bi se loše živelo pod vašom vlašču, i da sam nekulturan napisao bih “Ogrebem vam ga ma… banditske baš.” ali neću, jer ste vi tako fini, kako prema meni, tako i prema svim građanima.
Bando neviđena na ovim prostorima.

Mile
Mile
2 godine pre

A tek kad padnu prve kiše, pa kad se jave rupe. Milina jedna. Ovo je ponižavajuće za korisnike ovih puteva. Rezultati ovakvog “asfaltiranja” su dokazano loši, ali se i dalje zagađuje životna sredina postavljanjem podloge na put koja ništa ne vredi. Firma koja vrši grebanje bi trebalo da plati deponovanje ovog otpada, da se to uradi po zakonu, a ona ga daje gradu, koji još i plaća rasprostiranje po putevima. Sprega.

Kauč (couch)
Kauč (couch)
2 godine pre
Odgovori  Mile

Najverovatnije “prebiju” to što bi dale za deponovanje, sa onim što naplate za ugradnju, pa tako ispadne da samo malo plate, al ne gradu 🙂 🙂 🙂 🙂