Dveri: A Simi Spasiću od gradonačelnice kancelarija u centru grada

NIŠ

Dodela u zakup kancelarije u centru grada Niša udruženju koje vodi  osuđeni silovatelj  i SNS promoter Sima Spasić, poslednja je besramnost Dragane Sotirovski kojom je po ko zna koji put ponizila Nišlije i grad u kome je postavljena za gradonačelnicu, saopštio je Gradski odbor Dveri.

“Pored Sime Spasića čast da ovako pompezno dobije na upotrebu javni prostor od niške vlasti  imao je još samo Miša Vacić.
Da podsetimo Nišlije da je Gradska organizacija Dveri Niš poslednjeg dana 2020.god.  gradonačelnici Dragani Sotirovski dodelila nagradu Gran pri beščašća za prošlu godinu. Dodelom kancelarije notornom i grotesknom nasilniku, gđa Sotirovski je već sada, u maju mesecu obezbedila sebi još jednu godišnju nagradu bez konkurencije. Ovo poslednje poniženje Nišlija dolazi nakon brojnih izjava Dragane Sotirovski koje svedoče o udvorištvu republičkoj vlasti i potpunoj nekompetentnosti lokalne vlasti kojoj pripada. U krug ovakvih svakako spada i izjava o „tajanstvenom investitoru“ za koga čitav Niš zna ko je, kao i da je i u Belorusiji dobijao zemljište na poklon za  megalomanske projekte koji su ostajali nedovršeni. U istu kategoriju ulazi i predizborna najava izgradnje spalionice čija se cena ne zna, ali se zna da će biti plaćena preskupim kreditom uzetog od kineske Eksim banke za posao bez međunarodnog tendera. Spalionica će se po toj izjavi izgraditi na niškoj deponiji, međutim, gđa Sotirovski je zaboravila da pomene da su za sanaciju deponije Nišlije dosada  već platile „Medijani“ oko  600 miliona dinara, za koje se i ne zna kako su potrošene.   U konkurenciju besmisla za vreme mandata gđe Sotirovski  svakako spada i dodela 80% svih budžetskih sredstava za finansiranje medija onima koji su bliski SNS-u. Skandalozna je dodela više od polovine tog novca (40,35 miliona dinara) medijima u vlasništvu ili direktno povezanim sa porodicom niškog medijskog mogula Radomirovića, u kojima se niko od predstavnika opozicije nije pojavio godinama. Drugi medijski mogul, sin direktora BIA, Gašić ovoga puta dobio je samo malo više od deset miliona dinara, kako bi umesto dužnosti objektivnog obaveštavanja novce svih građana bio plaćen da sakriva istinu od Nišlija. Treba li pominjati upotrebu javnog prostora u Nišu okupiranog od strane SNS vlasti? Na poslednji od više desetina zahteva koje su za korišćenje mesnih kancelarija i javnog skupštinskog prostora Dveri Niš uputile Skupštini Grada , po ko zna koji put nije bilo nikakvog odgovora. Skupština Grada ne odgovara ni na mejlove ni na dpise. Ni nezavršen Trg ni tvrđavski most, nenaplaćene garancije, i nepokretne stepenice u podzemnom prolazu, ni poskupljenje odvoza smeća, vode i svega drugog nije međutim, ni blizu poslednjoj besramnosti ustupanja javnog prostora  čoveku poznatom kao „Megafon SNS-a“. Dokle ćete gđo Sotirovski iskušavati strpljenje Nišlija?”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare