Dvadeset poslodavaca tražilo 350 radnika

LESKOVAC

Na prvom ovogodišnjem sajamu zapošljavanja 20 poslodavaca iz oblasti osiguranja, drvoprerađivačke, tekstilne i hemijske industrije, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, bankarskih usluga i ugostiteljstva iskazalo je potrebu za oko 350 radnika. Traženi su različiti profili zanimanja i to diplomirani ekonomisti, menadžeri, pravnici, poljoprivredni, hemijski, saobraćajni i prehrambeni inženjeri, inženjeri tehničkih struka, šivači, stolari, tapetari, konobari, kuvari, mašinski mehaničari, električari, lica mašinske struke sa poznavanjem rada na mašinama, operateri, magacioneri, pakeri, vozači, viljuškaristi, prodavci i radnici za rad u proizvodnji. Zainteresovani su bili u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave se i predaju svoju radnu biografiju, dok su na štandu Nacionalne službe za zapošljavnje mogli da dobiju informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja.

Sajam je otvorio narodni poslanik u skupštini Republike Srbije Žarko Bogatinović koji je primetio da je ono što je do sada urađeno na polju jačanja privrede rezultiralo je otvaranjem preko 9.300 novih radnih mesta od 2013. godine.

„Značajno je i to što je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prošle godine zaposlena 2041 osoba. Svako novo radno mesto nekoj porodici donosi još jednu platu, veću i bolju mogućnost za školovanje dece i šansu da žive od svog rada, da ostanu u svom rodnom gradu. Retko se dešava da vam neko pokuca na vrata i ponudi posao. Zato apelujem na vas! Pratite, istražujte, razgovarajte sa potencijalnim poslodavcima jer u Leskovcu za one koji žele da rade posla definitivno ima. Želim vam puno uspeha, nadam se da će danas vaše znanje i veštine biti prepoznati i pronaći put do odgovarajućeg poslodavca.“

Prema podacima koje ima NSZ u prethodnih 20 godina oko 80% iskazanih potreba poslodavaca bude zadovoljeno, a da gotovo 20% posetilaca sajma na ovaj način dođe do posla.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare