Korona i dalje prisutna

VRANJE-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-SURDULICA

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu u poslednjih meseca dana je mirna i stabilna. Registruju se pojedinačni slučajevi u Vranju, dok se u nekim opštinama već nekoliko dana ne beleže novozaraženi virusom korona, izjavio je medijima epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković.

On je apelovao na starije stanovništvo da se vakciniše drugom buster dozom, odnosno četvrtom dozom vakcine.

Dr Stanković je dodao da se građani nakon dve godine borbe sa ovim virusom, mogu opustiti uz poštovanje preporučenih mera.

U kovid ambulanti ATD u Vranju juče je obavljeno 37 prvih od ukupno 53 pregleda. U Dečjoj kovid ambulanti pregledano je 30 dece, testirano 27, od kojih je jedno dete predškolskog i troje školskog uzrasta infidcirano virusom korona.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra na lečenju je devet pacijenata. Na kiseoniku je troje bolesnika. U protekla 24 sata na kućno lečenje su otpuštena tri, a u bolnicu su primljena dva pacijenta.

Prethodnog dana na kovid je testirano 218 građana sa teritorije Pčinjskog okruga. Evidentirano je 14 novih slučajeva zaraze. Vranje ima još sedam inficiranih, Vladičino Han četiri, Bujanovac dva i Surdulica jedno lice pozitivno na virus. U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nisu registrovani novi slučajevi zaražavanja kovidom, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije u Vranju. 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare