Dva državna rekorda i dva zlata za Streličarski klub Niš

NIŠ

Streličarski klub Niš je na turnir u Bečeju, održanom 12. decembra, poslao samo trojicutakmičara,  svoju ekipu u disciplini Goli Luk, a oni su iz Bečeja doneli sve što se moglo osvojiti. Ekipa, u sastavu Dejan Stojanović, Dragoljub Majović i Veljko Petrović, ubedljivo je osvojila prvo mesto i popravila prethodni ekipni državni rekord za čitavih 61 poen.

                   Individualni rezultati su takođe izvanredni. Stojanović je u kvalifikacijama osvojio 529 poena, što je za 21 poen više od dosadašnjeg rekorda. Majović je postavio lični rekord sa odličnih 496 poena, čime se približio elitnom „klubu 500“ u kome se do sada našlo samo četvorica srpskih streličara.

                   Eliminacije su nastavljene u istom ritmu. Majović i Petrović se nisu domogli medalja, ali je to nadoknadio Stojanović, koji je u sva tri duela bio ubedljiv i svoje protivnike pobedio rezultatima 6-0, 7-1 i 6-2. Na podijumu je konačni raspored bio sledeći, Stojanović, Mažing (SK Pančevo), Rađen (SK Velos).

                 “Konkurencija u disciplini Goli Luk je jača iz godine u godinu, što se vidi po postignutim rezultatima.  Iako smo tek ove godine popunili ekipu, dominacija SK Niš u ovoj disciplini je apsolutna. Prošlu sezonu smo završili trijumfalno, ekipnim zlatom i sve tri individualne medalje na Državnom prvenstvu. Ova sezona je počela još dinamičnije sa četri rekorda na prva tri turnira, tako da sada SK Niš drži sve državne rekorde u seniorskoj konkurenciji”, kažu u SK Niš.

                Obzirom da se u klubu radi punom snagom, očekuju se još bolji rezultati u nastavku prvenstva. Naredni turnir će biti održan u Novom Sadu 16. januara, a predstojeću prazničnu pauzu takmičari niškog kluba iskoristiće za nastavak priprema.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare