Izložba slika i ikona „Vreme života”

VRANJE

U Galeriji Narodnog univerziteta dve umetnice Ađela Mujčić i Minja Poljak priređuju interesantnu izložbu koju su nazvale „Vreme života“.

U susret različitosti, autorke u svom radu opisuju puteve traganja za (ličnom) istinom. Kroz autentični stvaralački proces, one se tematski povezuju i prepliću u prostorima duše, duha, duhovnosti i potrebe za dubljim dodirom sa sobom i svetom oko sebe. Ovi intimni procesi unutrašnjih bića, oblikovani u vizuelne forme, pričaju nam priče o dva sopstva, navedeno je u pozivu za ovaj kulturni događaj.

Anđela Mujčić traga za smislom postojanja u izolovanoj sferi stvarnosti.

Minja Poljak je umetnica koja se bavi likovnim istraživanjem na ikoni sa akcentom na eshatologiji koje nastaju u istraživačkom procesu unutar njenog doktorskog umetničog projekta.

Izložba „Vreme života“ izabrana je na izlagačkom konkursu Galerije Narodnog muzeja u Vranju objavljenom 2020. godine. Ovaj događaj finansijski je podržan od Ministarstva kulture i informisanja.

Izložba će, biti postavljena u Galeriji Narodnog univerziteta Vranje, a ne u Galeriji muzeja, zbog zauzetosti ovog prostora, u utorak, 14. decembra, u 19 sati.
Attachments area

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare