ĐURIĆ, JEVTIĆ I STOJANOVIĆ U VUČITRNU

 

VUČITRN

 

 

U Vučitrnu su danas,  povodom obeležavanja hramovne slave –Sveti prorok Ilija, sa oko stotinak vernika, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i potpresednik Vlade Kosova Branimir Stojanović, prisustvovali služenju svete arhijerejske liturgije koju je služio episkom Raško-prizrenski Teodosije.

Vucutrn Jevtic 3 Vucitrn Jevtic 1

Nakon završetka liturgije episkop Raško-prizrenski Teodosije je rekao da je veoma značajno što se liturgija u hramu Svtog proroka Ilije vrši pred gotovo punim hramom i to je dokaz da ovaj hram živi. Episkop Teodosije je rekao da će iz zapaljenih hramova nići novi.

 

Povodom današnjeg praznika za okupljene vernike i zvaničnike, članovi Kulturno umetničkog društva „Abrašević“ su priredili skroman program, koji je sadržao splet igara i pojanje iz ovog kraja.

 

Na inicijativu lokalnog paroha- oca Sime Čuburovića, ministar Jevtić se na kraju   sastao sa predstavnicima Gojbulje koji su mu izneli probleme sa kojima se suočavaju, a kao najveći su naveli prodaju imovine.

 

„Moji ljudi su uvek na terenu i biće vam uvek na raspolaganju kada god budete imali bilo kakav problem . Sve probleme moramo rešavati zajednički i ja ću uskoro posetiti opštinu Vučitrn, jer sam informisan da ovde ima dosta problema. Iznaćićemo način da vam na konkrtan način pomognemo“, rekao je Jevtić tokom sastanka sa predstavnicima Gojbulje.

 

Kada je u pitanju opština Vučitrn ,ministarstvo za zajednice i povratak je finasiralo kopanje bunara u porti crkve Sv. Ilije kako bi se problem vodosnabdevanja rešio, a takođe je bilo i sitnih ulaganja u parohijski dom, dok je u selu Grace od strane ministasrtva finansirana izgrada kanalizacione mreža.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare