Dubočica u srcu: SNS priprema kontramiting u naselju Dubočica

LESKOVAC

Na fejsbuk grupi “Dubočica u srcu” objavljeno je danas otvoreno pismo jednog od stanara naselja Dubočice , koji više nedelja protestvuju zbog namere da se u parku izmedju zgrada grade nove zgrade, u kome se tvrdi da leskovački SNS za večeras priprema “kontramiting” u toma naselju.


“Danas sam saznao da naše komšije članovi SNS-a organizuju sastanak svoje lokalne organizacije, istog dana i u isto vreme kada je zakazano i okupljanje učesnika građanske inicijative „Dubočica u Srcu“ koji već više od dva meseca protestuju protiv izgradnje novih zgrada u našem naselju. Ovog puta je najavljen i dolazak N1 televizije, dopisništvo iz Niša.Kako me je to neodoljivo podsetilo na nekada uobičajenu „instituciju“ kontra mitinga, imam želju da se pomenutim komšijama i gospodinu Gradonačelniku obratim

OTVORENIM PISMOM

Poštovani Gradonačelniče, poštovana gospodo,

Moram da vas zamolim i ponovim po stoti put, da zajedno izbegnemo politizaciju skupova stanovnika naselja Dubočica koji se u jednom legitimnom protestu okupljaju već više od dva meseca. Ukoliko sam ja pogrešno razumeo ovo „nenamerno“ podudaranje termina, unapred se izvinjavam.
Ovi skupovi oslobođeni su bilo kakve političke retorike i obeležja. Stanovnici, sada već organizovana Građanska inicijativa, protestuju protiv odluke opštinskih vlasti koja želi da nam sagradi zgrade u dvorištu, na igralištima naše dece i preko klupa za odmor naših komšija, da nam poseku drveće i zaklone sunce. Gospodo, zar ne mislite da je to vredno protesta?
Da li ste čuli na ovom protestu bilo koju nekorektnu izjavu, uvredu, psovku ? Niste, jer ovde se sakuplja „pristojna Srbija“, kulturni ljudi, pravnici, lekari, radnici, profesori, penzioneri,građevinci, privrednici…Svi jedinstveni u jednoj želji da nas čujete i da uvažite naše legitimne argumente. 
Poštovana gospodo, mnogi od nas su glasali za vas da budete tu gde jeste i da donosite odluke u interesu naroda a ne u ličnom ili nečijem interesu. Zar mi nismo dostojni i zar nismo zaslužili da čujete naš glas i našu želju. Zar vam ništa ne znači kad za nedelju dana dobijete potpise polovine punoletnih stanovnika ovog naselja koji vam kažu da ne žele te zrade u svom dvorištu? 
Poštovani Gradonačelniče ako ste tih 1708 potpisa bacili u koš bez da se osvrnete, koju poruku ste svima nama poslali.
To što dolazi televizija N1 koja vam očigledno nije po volji, znači da se naš glas koji vi ne želite da čujete, čuje i van grada Leskovca. Naše proteste su čuli i RTS i svi lokalni mediji i nadam se da će se i dalje čuti.
Nadam se da će se čuti i do kancelarije Predsednika Aleksandra Vučića jer je i njegov moto i moto vaše stranke da treba slušati glas građana i raditi u njihovom interesu.

Poštovana gospodo, grad Leskovac, niti je prenaseljen niti je potpuno izgrađen i ja verujem da je vaša želja da ga učinite lepšim i prosperitetnijim. Ali ako postoji toliko neizgrađenih takođe atraktivnih lokacija za gradnju (pa čak i u okviru našeg naselja) ne mogu da se ne zapitam čiji je interes da se gradi između zgrada već urbanizovanog i pom mom skromnom mišljenju, jedinog po evropskim i humanim standardima izgrađenom naselju u ovom gradu? 
Ako tu ne postoje neki interesi koje mi ne razumemo, ne shvatam, da vi poštovani Gradonačelniče, svih građana pa i nas koji se nešto bunimo, nemate sluha za naše zahteve. Vi ste ponosni na vaš vrt, za koji ste dobili nagradu, i mi smo na našu livadicu na kojoj se igraju naša deca i odmaraju naši stari. 
Zato vas molim, poštovani Gradonačelniče da još jednom razmotrite odluku gradskog urbaniste i da misleći na vaš narod koji se neda prevariti donesete odluku o izmeni PGR-6 i izgradnji zgrada u našim dvorištima.
Mi vam poručujemo da ćemo i dalje uporno biti nedeljom na tom našem poljančetu sve dok nas ne čujete i uvažite naš apel.
Nebojša Milenković, komšija i stanar Dubočice, navodi se u ovom pismu objvaljenom na fejsbuk stranici “Dubočica u srcu” koje prenosimo u integralnoj verziji.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
grana
grana
4 godine pre

Dobro je kad odrzis kontra miting, ali nije dobro kada taj isti je protiv samog sebe.

Saska
Saska
4 godine pre

Xaxaxa. Nema nist od toga. Ce gi najuriv.

Taj_sam
Taj_sam
4 godine pre

Ne razumem zasto doticna partija pravi kontra miting, to znaci da neko iz partije ima koristi od toga, odnosno da je neko iz partije ima udeo u kupovini tih placeva i u planiranoj izgradni na tim mestima…pametnom dosta.

Noce
Noce
4 godine pre
Odgovori  Taj_sam

Potpisujem