Dualno obrazovanje za romsku desu

VLASOTINCE

U Tehničkoj školi u Vlasotincu održane su radionice i info sesije na kojima su učenicima romske nacionalnosti završnih razreda osnovnih škola iz Vlasotinca i Grdelice predstavljeni obrazovni profili koje će ova škola upisivati 2017/2018.godine.

 Akcenat je stavljen na dualno obrazovanje i nove trogodišnje profile industrijski mehaničar, bravar-zavarivač i modni krojač.

Sa decom i roditeljima, odnosno starateljima radila je i psiholog Dragana Stanković kako bi se unapredili kapaciteti svih aktera koji odlučuju o izboru škole, odnosno budućem zanimanju dece.

Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević kao posebnu prednost škole naglasio je dualno obrazovanje koje se u njoj sprovodi.  Radionicama su prisustvovali i učenici koji već pohađaju obrazovne profile industrijski mehaničar I konfekcionar tekstila, zatim nastavnici iz mašinske i tekstilne struke, predstavnici PRAXIS-a i Društva za edukaciju Roma Vlasotince.

Info sesije organizovane su u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom omladine i sporta, GIZ-om, PRAXIS-om  i Centrom “Inventiva“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare