SDS :Da li će vlast da izglasa da je zemlja kockasta

LESKOVAC

Na konferenciji za medije Socijaldemokratske stranke Nenad Zdravković, predsednik Gradskog odbora ove stranke u Leskovcu govorio je zahtevu za pokretanje krivičnih i prekršajnih prijava koje je pokrenula Državna revizorska institucija (DRI) Javnom tužilaštvu i Prekršajnom sudu u Leskovcu.
„Od samog trenutka kada je izašao izveštaj DRI za 2015. godinu ceo taj izveštaj je od strane lokalne koalicione vlasti obavijen velom tajne. Mogu slobodno da kažem da je to jedina institucija koja je objektivno analizirala funkcionisanje i vođenje grada Leskovca zbog toga što je to republička institucija i ne nalazi se u našem gradu. Taj izveštaj smo trebali da totalno drugačije razmatramo i da iz njega izvučemo dosta pouka. Da podsetim da je na sednici skupštine grada taj izveštaj, koji je na 260 strana, uvršten u dnevni red sednice na samoj sednici i to na predlog Jedinstvene Srbije koja je nakon toga postala deo vladajuće koalicije. To jasno pokazuje nameru da opozicioni odbornici i stranke ne mogu da diskutuju na tu temu, jer nisu imali vrmena da se pripreme. Na sreću građana Leskovca, mi smo se ipak spremili i mislim da smo adekvatno diskutovali na tu temu ukazujući na sijaset problema koji su pomenuti u tom izveštaju.“
Zdravković je kao najbitniju stavku podvukao to da je milijardu i nekoliko stotina miliona dinara nepravilno potrošeno, a šta je državni revizor naglasio.
„Nakon toga smo više puta upozoravali da je to realnost iz koje će proizići pravne posledice, a što se na kraju i desilo. Funkcioneri vladajuće koalicije su govorili da se radi o sitnim greškama, a koliko su to sitne greške pokazuje broj krivičnih i prekršajnih prijava koji su podneti. Zato postavljamo javno pitanje gradonačelniku i svim funkcionerima lokalne samouprave kako je bilo moguće izabrati direktore javnih preduzeća i načelnike ili šefove uprava po novom, ukoliko se protiv njih vode krivične istrage? Oni su morali da donesu uverenje da se protiv njih ne vode krivične istrage. Jedino to sebi mogu da objasnim tako da je razlog što se od 28.2., kada je podnet zahtev za podnošenje krivičnih i prekršajnih prijava, ništa o tome ne zna i ćuti i verovatno su svi posavetovani da ta dokumenta izvade pre podnošenja prijava, pošto po zakonu ne bi mogli da budu imenovani na te funkcije. Neki od njih su čak imenovani i na poslednjoj sednici, održanoj u maju mesecu. Iz ovoga proizilazi novo pitanje: šta ćemo ukoliko se u krivičnom postupku dokaže da su ti ljudi koji su postavljeni na funkcije krivi? Da li će dati ostavke, hoće li dobiti otkaze, kako će grad reagovati, jer oni po zakonu ne mogu da budu na tim funkcijama.“
Zbog svega ovoga Socijaldemokratska stranka u znak protesta neće se odazvati pozivu da prisustvuje proslavi gradske slave.
„Taj naš protest je poziv svim opozicionim strankama da nam se pridruže, a ujedino je apel za lokalnu upravu da njima to bude alarm da se zapitaju na koji način vode parlament, zašto ne daju odgovore i da se to promeni. SDS ima problema da da legitimitet i podršku parlamentu koji, bez obzira na sve argumente opozicije, je u stanju da izglasa da je zemlja kockasta.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
privatni interes, kuce, vikendice, izvodjaci,...
privatni interes, kuce, vikendice, izvodjaci,...
6 godine pre

Direktori pod prijavama jos bolje krse zakon. rade sta im se naredi,. vlast ih stiti, dok ih uvaljuje jos vise. Na primer/ svima je jasno da prvi covek direkcije koci sve druge institucije /jer svuda kasni. ne ispunjava obecano, laze cim zine i niko ziv ne zna razlog sto je postavljen kad mu se deru nonstop. verovatno ce za protivuslugu da opet traze da uradi nesto nezakonito. Sramota je bilo da svi cuju da je u zenskom rodu isprepisao biografiju, od slovce do slovce.

Laža i paralaža
Laža i paralaža
6 godine pre

Nije slučajno što se ta individua nakon insterivanja iz DSa odmah preselio u Gojkovu stranku koja inače nije učestvovala na izborima zbog lażnih potpisa. Zato se mališa nekoliko dana pred izbore grčevito ufatio za SNS. Priča se da će i Mesko da ga najuri.

Dejan
Dejan
6 godine pre

LiP, misliš na finasijskog? Pa taj veze s vezu nema. Da nije partije niko ne bi ni čuo u gradu za njega.