DSS: Zašto ne treba razgovarati sa Vučićem

KOSOVSKA MITROVICA

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije u potpunosti podržava odluku predsednice Demokratske stranke Srbije Sande Rašković-Ivić da se ne odazove eventualnom pozivu na razgovor mandatara za stastavljanje nove-stare Vlade, Aleksandra Vučića.
Brojni su razlozi za ovakav politički postupak, saopštio je DSS sa Kosova i Metohije i nabrojao šest razloga.

“U poslednje dve godine u režiji Aleksandra Vučića je sistemski organizovano razbijanje Demokratske stanke Srbije raznim prljavim i nečasnim radnjama. One se sastoje u podmićivanju i kupovini odbornika, satanizaciji Demokratske stranke Srbije kroz razne izmišljene afere, učestvovanjem u finansiranju političkih grupacija odmetnutih od Demokratske stranke Srbije, koje su većim delom završile na izbornoj listi Srpske napredne stranke”,navodi se kao prvi razlog .

„ 2. Srpska napredna stranka i njen predsednik su organizatori velike izborne krađe izvršene na izborima 24.04.2016. godine. Ta izborna krađa je najočiglednija upravo u južnoj srpskoj pokrajini, za šta postoje mnogobrojni dokazi. Na taj način se Aleksandar Vučić žestoko trudio da Demokratsku stranku Srbije ostavi ispod cenzusa i ne dozvoli joj ulazak u Parlament Republike Srbije. Zbog krađe na izborima budući Parlament i Vlada Republike Srbije ne mogu biti ni legalni ni legitimni.
3. Brutalno rušenje legalno izgrađenih objekata u beogradskom naselju Savamala od strane ljudi sa fantomkama na glavi, za koje se opravdano sumnja da ih je organizovala aktuelna vlast, a što je Aleksandar Vučić opravdao, a sada prikriva, je još jedan razlog zbog čega predsednica Demokratske stranke Srbije ne treba da se sretne sa premijerom.
4. Predsednik Vlade Srbije je potpisnik Briselskog sporazuma koji predstavlja akt najveće nacionalne izdaje u istoriji srpkog naroda. Sa onima koji predaju teritoriju Kosova i Metohije DSS nema o čemu da razgovara.
5. Aktelna vlast je legalizovala bezvlašće, kriminal i korupciju i uvela diktaturu u Republici Srbiji. Sa takvima Demokratska stranka Srbije nema šta da traži.
6. Opravdano se sumnja da je u režiji Srpske napredne stranke organizovan bombaški i vatreni napad na kuću poslanika Demokratske stranke Srbije Slaviše Ristića. Predsednik SNS nije našao za shodno ni da iz kurtoaznih razloga osudi ovaj događaj. Zar sa ovakvima Demokratska stanka Srbije treba da vodi političke razgovore o formiranju buduće Vlade.
O načinu vladanja i neregularnim izborima jako dobro su upoznati i Brisel i Vašington. Ne reaguju, jer je za njih Aleksandar Vučić pogodna politička ličnost dokle god pokazuje apsolutnu kooparativnost u predaji Kosova i Metohije. Bez obzira na svu priču, demokratija za Zapad nije uvek prioritet. Setimo se samo da je taj isti Zapad u svoje vreme podržavao čileanskog diktatora Pinočea i afričkog kralja Bokasa. Važni su samo interesi“, navodi se u saopštenju Pokrajinkog odbora DSS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare