DSS: Zahtevamo bezbedniju Mesnu zajednicu “Morava”

LESKOVAC

Leskovački DSS optužio je lokalnu vlast da ne reševa probleme gradjana, tamo gde je to najpotrebnije , već da redovne aktivnosti koristi smao za slikanje.

Ova stranka je saopštila kako je „mišljenja“ da „ vladajuća koalicija u Leskovcu najnormalnije aktivnosti, (čišćenje kolovoza i održavanja javnih površina) koristi isljučivo u propagandne svrhe. Fotografije sa lopatama u rukama i transparentima na leđima samo su još jedna od jeftinih reklama koje sprovode vladajuće strukture u ovom gradu. Dok se oni reklamiraju i od aktivnosti koje moraju biti permanentne prave ,,velike poduhvate,, krucijalne potrebe građana kao što je želja za bezbednošću bacaju se u zapećak. Zato apelujemo na lokalnu vlast  da se konačno probudi i žiteljima ove mesne zajednice stvori uslove za bezbedno kretanje,,navodi ova stranka.

DSS kaže I da ,, vladajuća koalicija prenebregavala apele i molbe “ žitelja  naselja ,,Kovanluk,,  za postavljanje trotoara i ležećih policajaca u ulici Ljube Nenadovića “ prioritet je dat asfaltiranju kraka ulice Božidara Veličkovića u kojoj se nalazi četiri domaćinstva, navodi ova stranka.

Predstavnici Demokratske stranka Srbije u Leskovcu razgovarali su sa građanima naselja ,,Kovanluk,, I od njih čuli da je ulica Ljube Nenadovića “ nakon radova na tri pružna prelaza koji se nalaze u ovoj mesnoj zajednici ,,MZ Morava, postala  jedna od najprometnijih i najnebezbenijih ulica u Leskovcu”.

“Iako se tu nalazi sportsko igralište na otvorenom,  park za najmlađe i obdanište koje pohađaju mališani od tri do pet godina starosti, zbog neadekvatnih saobraćajnih obeležja, nepostojanja trotoara i saobraćajnih prepreka koje bi usporile saobraćaj,  ulica Ljube Nenadovića se pretvorila u pravo trkalište.

Po rečima građana sa kojima je DSS razgovarao, više od 60 % vozača ne poštuje saobraćajne propise niti ograničenje brzine kroz naseljeno mesto. Posebnu opasnost predstavljaju nedovršeni i neobezbeđeni pružni prelazi na kojima ne postoje rampe niti svetlosna signalizacija funkcioniše.

 

,,Na svaka tri četiri minuta ovde projuri neko vozilo. Da bismo zaštitili decu moramo da podižemo ruke kako bi vozače zamolili da uspore pokazujući im na igralište, obdanište i park u kojime bude i više od tridesetoro mališana. Na igralištu je uvek neko od roditelja, ali deca u dolasku i odlasku prelaze ulicu Ljube Nenadovića ili u igri istrče na put, kaopštio je DSS I dodao kako su “ zajedno sa građanima ove mesne zajednice, kao i na osnovu viđenog stanja na licu mesta, došla do zaključka da je ulica Ljube Nenadovića zaista nebezbedno mesto za kretanje svih žitelja ove mesne zajednice”.

 

“Stanovnici naselja su iz revolta i čiste nemoći planirali da ove prostore u kojima se igraju deca ograde visokim žičanim ogradama i mrežama, ali su mišljenja da bi se deca tada osećala kao u logoru  –  predočili su nam nezadovoljni građani i roditelji.

Molbe, žalbe i pojedinačna obraćanja institucijama u ovom gradu nisu urodila plodom. Žitelji ulice su sigurni da bi izrada trotoara i ležećih policajca  kao prepreka bahatim vozačima od (po njihovim rečima) ,,trkališta,, stvorili bezbednu ulicu za normalno kretanje”, navodi DSS.

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare