DSS u odbrani fudbala :Gradonačelniče, odrešite kesu

LESKOVAC

Gradski odbor DSS uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Leskovca a povodom njegove izjave vezane za odluku komisije o raspodeli novca za sporstke kolektive.

“Vaša izjava da su fudbaleri najgori sportisti u Leskovcu, izrečena pred gradskim većem i širom javnošću, proizilazi iz vašeg elementarnog nepoznavanja materije o kojoj govorite. Iznenađuje nas da nemate ni adekvatnog savetnika po ovom pitanju, jer da ga imate on bi vam rekao da Aleksandar Filipović igra u FK Bate Borisov koji je stalni učesnik lige šampiona i lige Evrope. Poznato je i da fudbalski biseri kao što su Lazar Ranđelović, Strahinja Jovanović, Nemanja Cvetković, Dušan Živković, Karapandžić igraju u klubovima naše super lige i da će Ranjelović uskoro poneti dres FK Olimpijakos, najboljeg grčkog kluba i redovnog učesnika lige šampiona. LJubenović Miljan igra Premijer ligu BiH. Ova deca, zaboravljena od svoga grada, pronose njegovu sportsku slavu, nažalost u dresovima klubova iz drugih gradova i država. Skoro da ne poznajemo neki drugi sport u kojem sportisti, ponikli u ovom gradu, igraju na tako visokom nivou.
Pritom morate imati u vidu da je fudbal planetarni sport i magija a ne politika.
Pitanje za vas: zašto nisu stvoreni strukturalni i finansiski uslovi da najbolji fudbaleri ostanu u rodnom gradu i pronose slavu poznatog leskovačkog fudbala prvo u Leskovcu a kasnije po belom svetu. Korupcija, koja je – u pravu ste prisutna, je proizvod dozvoljenog ili zapuštenog stanja i shvatanja pojedinaca da su gradski klubovi njihove privatne prćije.
Poštovani gradonačelniče, pita se ne pravi od šodera. Nema dobrog fudbala bez dobrog kluba. Dobar klub čini dobra uprava a sa njom i dobri treneri, dobre fudbalske škole sa dobrom infrastrukturom. U vašim rukama je i nož i kolač ali i odgovornost. Ona se ne sastoji u izjavi da su fudbaleri najlošiji sportisti i da za njih nema para, već u stvaranju uslova da sami zarade novac. Zato, gradonačelniče, odrešite kesu za fudbal i napravite taj stadion kao što završavate sportsku halu u centru grada”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora DSS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare