DSS: Šta ovo radi gradska vlast?

LESKOVAC

Apotekarska ustanova Leskovac, do skoro najuspešnije gradsko preduzeće u Leskovcu sa enormnim prometom i ,,profitom,, ugašeno je zbog dugovanja od više stotina miliona dinara, tvrdi u današnjem saopštenju DSS.

“Nekada sa više od 200 zaposlenih i profitom od više miliona dinara koji je ovu ustanovu činio apsolutno profitabilnom i održivom, za poslednjih nekoliko godina neodgovornog upravljanja u situaciji je da njeni zaposleni ostaju bez ličnih dohodaka, masovno daju otkaze ili svoje zaposlenje traže na nekim drugim mestima, privatnim apotekama, drugim delatnostima.

Autobuska stanica ,,LEGAS,, od 2014. zapada u ozbiljnu finansijsku krizu i dugovanje koje je u prvi mah predočeno kao 15 000 000 dinara da bi se kasnije utvrdilo da je ,,LEGAS,, u dugovima koji ukupno prelaze iznos od 39 000 000 dinara. Bahatim ,,upravljanjem,, i obećanjem da će se troškovi preduzeća racionalizovati kroz samo nekoliko meseci autobuska stanica u leskovcu dolazi do ivice bankrota. Teška situacija u ovom preduzeću se ogleda u dugovanjima ličnih dohodaka prema zaposlenima pa i pored toga gradske vlasti pored obećane racionalizacije broj zaposlenih sa 53 radnika povećavaju na 72 radnika.
JP Pijaca. Pored nekoliko godina borbe sa finansijskim problemima (neisplaćivanje plata i regresa, viška radnika u upravi preduzeća)., JP ,,Pijaca,, na osnovu izveštaja državne revizorske institucije poslednjih nekoliko godina ne poštuje procedure javnih nabavki te uprava prikriva sve elemente krivičnih dela i prekršaja.

Centar za ekonomiku domaćinstva ,,Danica Vuksanović,,. Centar kome po preporuci DRI preti gašenje do kraja godine te otpuštanje većine radnika. Ovo je ne samo pretnja preduzećima i budućim preduzetnicima ovog grada kojima je ovaj centar nekada pomagao, ovo je pretnja i čitavom razvoju malog biznisa te otvoreno nesavesno urušavanje institucija od kulturnog i ekonomskog značaja za grad Leskovac.
Na osnovu bilansa stanja i uspeha nekoliko najznačajnijih institucija za grad ali i na osnovu stvarnog stanja stvari u ovim ustanovama, na osnovu gašenja ostalih preduzeća od kojih možemo pomenuti ,,Fond za solidarnu stambenu izgradnju, , i nikada do kraja otvorenu ,,Pandorinu kutiju,, zvanu ,,DOM,, možemo zaključiti da je aktuelna vlast pala na svakom ispitu i da je obećanje da će ,,svima biti bolje a ne samo nekima,, bilo samo velika predizborna farsa. Pitamo se koje će preduzeće sledeće upropastiti svojim bahatim ponašanjem, ,,Leskovački kulturni centar,, ili ,,Turistička organizacija Leskovca,,. Kakva sudbina čeka ,,Narodno pozorište,, ili sportska društva ovog grada???
Dakle nakon četiri  godine, preduzeća koja su bila profitabilna danas su pred kolapsom, pad privredne aktivnosti je evidentan, a nakon urušavanja većine javnih preduzeća gradske vlasti nam umesto rešenja i prosperiteta poklanjaju ,,Kancelarije za najugroženije,, čijih će korisnika izgleda biti mnogo više nego što su računali”, saopštio je DSS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare