DSS: Propadanje leskovačkog sporta se nastavlje

LESKOVAC

 

Gradski odbor DSS uputio je danas otvoreno pismo, kako navode, gradjanima Leskovca , u kome upozoravaju da se ” propadanje leskovačkog sporta  neumitno nastavlja”.

 

DSS navodi da je “pre  odprilike godinu dana, ukazao  na alarmantnu situaciju u fudbalu ali se to sada odnosi na celokupnu situaciju u sportu”.

“Lokalna samouprava je prošle godine donela program razvoja sporta od 2016. do 2018. godine za grad Leskovac, koji je u suštini prepisan od prethodnog razvojnog plana. U prvoj godini nije se ni počelo sa njegovim ostvarivanjem pa zato pitamo.
– Gde je to u kom sportu i kom klubu izvršena koncentracija kvaliteta i stručnog rada?
– Gde su obezbeđeni uslovi za sistematsko finansiranje sportskih talenata i na koji način
– Šta je sa postojećom i nedostajućom sportskom infrastrukturom?
– Gde se to usavrsavaju naši sportski stručnjaci i koliko su stručno i pedagoški osposobljeni za rad sa decom?
– Gde je to omasovljenje ženskog sporta?
Možemo postavljati pitanja u nedogled, ali nećemo dobiti adekvatan odgovor.

Istina je da sportski klubovi ne samo da ne sarađuju nego su kao rogovi u vreći.
Oni su plen nesposobnosti i nesavesnog rada. Oni su krave muzare koje imaju sve manje mleka, pa redstavljaju čistu inprovizaciju. Postojeća infrastruktura je sramna i u koliko se nešto ne preduzme postaće i nebezbedna. Da li neko uopšte zna profesionalno – pedagoški profil ljudi koji rade sa decom u sportu i da li neko o tome brine. Žena, devojaka i devojčica, više nema ni u publici na sportskim dešavanjima a kamo li na sportskim borilištima. Publike je sve manje i manje i ona se svodi sve više na članove porodica i rodbine sportskih takmičara. Lokalna igrališta zvrje prazna.

U staroj grčkoj zločinci su kažnjavani između ostalog i zabranom gledanja starih olimpijskih igara. U Leskovcu smo izgleda svi kažnjeni.

Rimski imperatori su vladali pod krilaticom ,,Hleba i igara ,, . U Leskovcu, nažalost ne postoji ni jedno ni drugo”, navodi se u saopštenju DSS.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
probni rad pa politicke titule
probni rad pa politicke titule
7 godine pre

Gradonacelnik je u pravu kad kadrira ljude iz struke. Posteno je sto ne dozvoljava da mu se strucnjaci setaju ko poslanici a da pre toga ne urade nesto konkretno dobro. Vecnik, poslanik, pomocnik moze i treba da bude samo neko ko je odsluzio strucno u neku ustanovu, institucciju bilo sportsku ili kulturnu, bio da digne preduzece na noge. Tek zaslugom mogu da budu politicki funkcioneri. Znam neke sto sede bre po EPS, penzione fondove, zdravstvene fondove ko veliki direktori, a nisu sposobni za nista.

SNS glasac
SNS glasac
7 godine pre

Pozivam gradskog vecnika koji prima platu za razvoj sporta da odrzi konferenciju i pruzi strucan odgovor.