DSS: Nastavak ponižavanja Srbije i njenog gostoprimstva

LESKOVAC

Predsednik Albanije Ilir Meti tokom ,,privatne,, dvodnevne posete jugu Srbije izjavio:

,,OVDE smo da damo jasnu poruku da smo za saradnju i zajednički rad,, navodi u saopštenju Okružnog odbora DSS.

” Dvodnevna privatna poseta opštini Medveđa dogovorena je u saradnji sa Ambasadom Srbije u Tirani, a Metu su na administrativnom prelazu Mutivoda dočekali predsednik opštine Nebojša Arsić i Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. U Medveđi tim povodom u nedelju nije bilo okupljanja, ni bilo kakvih obeležja na ulicama. Meta je u nedelju u hotelu “Gejzer” u Sijarinskoj Banji, tokom ručka, razgovarao sa odbornicima lokalnog parlamenta albanske i srpske nacionalnosti i opštinskim funkcionerima. Privatni karakter posete objasnio je obavezama u Gnjilanu zakazanim za danas.

Došli su bez ikakvih uslovljavanja, pa poseta poprima prizvuk jednog prijateljskog susreta sa željom da svima koji ovde žive donese dobrobit i mnogo bolje međusobne odnose – istakao je Zoran Stanković.

META je u Sijarinsku Banju doneo domaću rakiju iz svog rodnog mesta Skrapar kojom je počastio domaćine.

– Čuo sam da i ovde ima veoma dobre rakije i verujem da ćemo imati i zdravicu za bolju saradnju u budućnosti – rekao je predsednik Albanije.

Zoran Stanković je tokom srdačnog ručka sa ,,privatnim gostima,,, više puta naglasio da je poseta privatna, bez ikakvog uslovljavanja. Sve bolje odnose sa Albanijom podstakao je izgleda dogovor o razmeni domaće rakije i budućih zdravica.

Nezvanično saznajemo da je tokom razgovora ipak bilo tema kojima nas mogu uslovljavati. Gost je odmah pomenuo pitanje udžbenika na albanskom jeziku. Izgleda su dobri domaćini samo klimali glavom čim su privatnu posetu okarakterisali kao  bezuslovan drugarski čin starog dobrog prijatelja.

Kao okružni odbor DSS izražavamo zabrinutost i to nikako zbog samog čina posete, već zbog načina na koji je poseta obavljena.

Privatna poseta???

To je isto kao kada bi predsednik naše države ,,privatno,, posetio Drač ili Pogradec u Albaniji. Koji su ciljevi i efekti takve privatne posete?

Bez uslova do bolje saradnje???

Mišljenja smo da se medjusobno poštovanje i bolja saradnja nakon svih strahota koje je srpski narod preživeo može ostvariti samo nakon ispunjenja i poštovanja odredjenih uslova.

Žuta kuća???

Kako to da predsedniku Albanije u cilju bolje i čvršće, iskrenije i poštenije saradnje naši dobri domaćini nisu postavili pitanja u vezi Žute Kuće,jednog od kamena spoticanja svih miroljubivih odnosa izmedju Srbije i Albanije. Mišljenja smo da je trgovina ljudskim organima na teritoriji Srbije medjunarodi zločin bez presedana. Ako se zna da su izvršioci takvog zločina bili i Albanski državljani, te da se čitava distribucija organa vršila preko Albanije, onda je nemoguće da predsednik Meti i njegovi ,,dobri domaćini,, barem u naznakama ne povedu razgovor i na tu bolnu temu.

Dobri domaćini???

Sprema li nas ova vlast na prećutno i drugarsko priznanje velike Albanije uz zdravicu, pošto su tokom razgovora Kosovo pominjali samo u sebi???

Predstavnici naše sadašnje vlasti opet su pali na ispitu srdačno i zvanično, državnički dočekavši osobu koja je nezvanično stigla.

Trenutne predstavnike naše države ozbiljno možemo shvatiti tek onda kada u zvaničnoj državničkoj poseti Albanskog Predsednika, povedu razgovor na teme koje bole i jedan i drugi narod, a ne da uz rakiju i zdravicu o trošku poreskih obveznika Srbije ugadjaju osobi koja je došla u privatnu posetu familiji ili da se okrepi u poznatom srpskom lečilištu”, navodi se u saopštenju DSS koje objavljujemo u integralnoj verziji..

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare