Renovirana srednja tehnička škola sa domom učenika „Milentije Popović“ u Crnoj Travi  

CRNA TRAVA

U Tehničkoj školi sa domom učenika „Milentije Popović“ u Crnoj Travi je zahvaljujući sredstvima Evropske unije (EU) i Vlade Švajcarske kompletno zamenjena stolarija i rekonstruisana kotlarnica koja greje celu zgradu.

„Ovom investicijom, vrednom 114.000 evra, stvoreni su bolji uslovi za učenje i stanovanje za 185 učenica i učenika iz raznih krajeva Srbije, dok za našu opštinu koja broji manje od dve hiljade stanovnika i nastoji da zadrži mlade ovo predstavlja ulaganje u budućnost”, rekao je direktor škole Dragan Kocić.

Kako bi povećali broj đaka i sačuvali neimarsku tradiciju, opština Crna Trava obezbeđuje besplatan smeštaj i hranu za sve učenike koji upišu prvi razred i stanuju u domu učenika, čiji je kapacitet 80 kreveta. Takođe, od 2013. godine uveden je i smer Geodetski tehničar, koji đacima pruža više mogućnosti da nađu posao na tržištu rada.

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević je istakao da će se pored boljih uslova u školi značajno smanjiti potrošnja energenata, te da jerealizacija projekta doprinela unapređenju znanja o energetskoj efikasnosti, odnosno uštedi energije, među zaposlenima u javnim ustanovama.

„S jedne strane značajno će se smanjiti izdvajanja iz budžeta opštine za troškove energije, dok će s druge strane biti obezbeđen odgovarajući kvalitet uslova rada i komfora u javnim zgradama kao što je i škola“, rekao je Slavoljub Blagojević, ističući da je opština tokom projketa primenila osnovne prinicipe dobrog upravljanja unapređujući tako efikasnost i transparentnost u radu. Naime, donet je opštinski akcioni plan za energetsku efikasnost i osnovan tim koji ga prati i koji je napravio presek stanja troškova grejanja u javnim ustanovama što daje preporuke za buduće uštede energije, ali i  doprinosi smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare