DS: Skupština je dom svih građana, a ne policijska baza i zatvor!

BEOGRAD

Potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić pozvao je danas policiju da odmah napusti zgradu Doma Narodne skupštine i da “sa sobom povede” sve one koji su se prethodnih dana protivzakonito “ulogorili” u zdanju najvišeg predstavničkog doma svih građana Srbije.

Nikolić je kao poslanik u dosadašnjem sazivu Narodne skupštine pozvao i skupštinske službe da ponovo preuzmu upravu nad zgradom parlamenta i da, u skladu sa svojim ovlašćenjima i radnim obavezama, obezbede da skupština radi nesmetano i da u njenu zgradu ulaze i u njoj borave samo oni koji na to imaju pravo. Za Nikolića je potpuno neprihvatljivo da Dom Narodne skupštine služi kao pritvor za uhapšene građane koji mirno protestuju protiv režima Aleksandra Vučića.

Dom Narodne skupštine je dom svih građana, a ne policijska baza. Skupština je svuda u demokratskom svetu simbol suvereniteta i slobode jednog naroda, a vladajući režim je srpsku skupštinu pretvorio u zatvor za uhapšene učesnike antirežimskih protesta. Šokiran sam snimcima brutalnog hapšenja mladih ljudi i onih “klinaca” na skupštinskim stepenica od sinoć, a potpuno zgrožen fotografijama na kojim se vidi kako uhapšeni vezani leže i sede na podu skupštinskog hola. Teško mi je i da zamislim veće poniženje za državu i njene građane od toga. Okupacijom zgrade Narodne skupštine, vladajući režim je nedvosmisleno pokazao svoj totalitarni i antidemokratski karakter. Budući da novi skupštinski saziv nije konstituisan, kao dosadašnji poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije zahtevam od policije da odmah oslobodi i Dom Narodne skupštine i sve građane koje je bespravno uhapsila, a da u svoje stanice i prave zatvore odvede prave huligane koji pokreću i podstiču nerede na građanskim protestima širom zemlje,” rekao je Nikolić, navodi se u saopštenju DS.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
analiticar
analiticar
12 Jula, 2020 7:10 pm

Kada jedan covek unisti sistem, proglasi sebe vodjom copora, jer sta je drugo narod koji se na jednog oslanja, desava se da problemi prevaizdju njegov kapacitet i kad on pokusa da se vrati u pocetnu poziciju i sakrije iza sistema,tada vidimo kako sistem puca po savovima. Kamerman, sa kursevima u inostranstvu, danas ministar policije, moze samo da prepricava napamet savladane pravilnike, procedure i zakone. Nikakva logika, ona zdrava na kojoj se temelje zakoni, ne izbija iz njegovih poteza. Sto se grbo rodi, vreme ne ispravi.

Tako je, skupstina pripada gradjanima.

Ciji su huligani, od kojih je brani institucionalno policija, to je pitanje. Pa i u svetu, za terorizam, uvek neka organizacija preuzme odgovornost.

Samo u Srbij, zemlji prevare, huligani mogu biti narodni, demokratski, desnice, iz vrha vlasti, migrantski, uvezeni iz bratske nam Crne Gore i malomanje bratske Bosne. Da covek ne poveruje koliko huligani mogu ispuniti kriterijume sirokopojasnog dejstva svakog sloja drustva. I sve to na radost Albanaca, bas sad kad je resenje Kosova na pomolu, kad predsedniku treba snaga,a vi ga trosite, huligani nijedni.

Riba od glave smrdi, rekose.

Проститутки Бишкека
1
0
Ostavite komentar.x
()
x