DS: Prvi maj, proslava tehnoloških viškova i radnika na odredjeno

LESKOVAC

 

Proslava prvog maja u Srbiji postala je proslava tehnoloških viškova, radnika na određeno vreme ili onih angažovanih na privremenim i povremenim poslovima, saopštilo je danas Povereništvo leskovačkog DS.

Širom Srbije i sveta, danas se obeležava Međunarodni praznik rada u znak sećanja na demonstracije 1886. godine, kada su radnici u Čikagu zahtevali osmočasovno radno vreme i bolje uslove rada.
I dok ova vlast plasira neistine i obmanjuje građane kako je u pojedinim okruzima nemoguće naći nezaposlene, proslava prvog maja u Srbiji postala je proslava tehnoloških viškova, radnika na određeno vreme ili onih angažovanih na privremenim i povremenim poslovima. Bez vizije i konkretnih projekata, ali sa ustima punih obećanja, vrhunac ove vlasti jeste puštanje u rad petnaest kilometara duge rekonstruisane pruge. Međutim, ukoliko bi neko i pokušao danas vozom da ode na neko od izletišta van Leskovca, dobio bi obaveštenje da vozovi saobraćaju još uvek samo do Niša. Šine i pruge se ne jedu, ali služe kao dobar marketinški potez kako bi se sakrila bolna istina da od obećanih fabrika i novih radnih mesta nema ništa. Investitori, koji se najavljuju od 2014. godine, predstavljaju samo plod mašte i pustih želja nesposobnog gradskog i državnog rukovodstva. U ono malo fabrika koje u Leskovcu rade, a koje su otvorene u vreme mandata Demokratske stranke, zapošljavaju se, novcem svih nas, isključivo partijski poslušnici, a jedini uslov koji moraju da ispune jeste da su redovni na mitinzima Srpske napredne stranke.
Jedinstvo zahteva i klasna solidarnost odavno ne postoje među radnicima. Nekada lideri promena, danas su radnici dovedeni do prosjačkog štapa, poniženi i ugnjetavani.Strah od gubitka posla u takozvanom slobodnom Leskovcu prisutniji je više nego ikad, a među sindikalnim rukovodiocima nema onih koji bi da štite prava radnika već, zbog svoji ličnih interesa, staju u zaštitu poslodavaca.
Imajući u vidu takvo stanje stvari u obespravljenom radničkom svetu, Povereništvo GrO Demokratske stranke u Leskovcu smatra da jedini koji imaju razloga da slave, u ovakvom stanju sveopšteg straha i beznađa, jesu aktuelni gradski rukovodioci koji su, za pet godina, uspeli da zaustave napredak Leskovca, povećaju broj korisnika socijalne pomoći i narodne kuhinje, oteraju mlade, sposobne i obrazovane iz grada. Pod parolom „brže, jače, bolje“, svima nama zagarantovan je jedino put ka dnu.
Borba za prava radnika i borba za nova radna mesta je prioritet Demokratske stranke, zato želimo da iskoristimo ovu priliku i svim radnim ljudima čestimao 1. maj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare