Druženje sa vokalnom grupom „Biser“

LESKOVAC

Povodom meseca oktobra – meseca solidarnosti sa starijim osobama u Ustanovi za odrasle i starije Leskovac vokalna grupa „Biser“ priredila za korisnike ustanove prigodan program. Aleksandra Jovanović, stručni saradnik u ustanovi, kaže da je ovo samo jedna od niza aktivnosti socijalno-integrativnog karaktera.

„Tu su bile neke rekreativne aktivnosti poput poseta Oplenačkoj berbi u Topoli, obilaska kanjona Vučjanke, kreativnih lčikovnih radionica, proslave, druženja, te nadmetanja u društvenim igrama. Imajući u vidu da zbog epidemiološke situacije većina naših korisnika se nalazi u nekoj vrsti socijalne izolacije i da su im smanjene mogućnosti za kulturnu participaciju, vokalna grupa „Biser“ je, vodeći se principima solidarnosti, izrazila veliku želju da za njih izvede adekvatan muzički program. Ovo je prvi put da gostiju kod nas i nadamo se da će ovo druženje prerasti u tradiciju.“

Inače, grupa „Biser“ je nedavno osnovana, a čine je muzički profesionalci koji rade kao muzički pedagozi u školama ili fakultetima. Neguje staru, kvalitetnu i dobru muziku, mahom narodnu i etno muziku, kao i pesme novijeg datuma koje su dokazale svoju vrednost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare