Drum Dum fest 10 : Nagrada za životno delo Garabetu Tavijanu

LESKOVAC

Ovogodišnji, jubilarni, 10. Drum dum fest održan je u Narodnom pozorištu. Novoustanovljena nagrada za životno delo dodeljena je Garabetu Tavitjanu, bubnjaru najpoznatijem po radu sa grubom „Leb i sok“. Ovaj svojevrsni festival posvećen bubnjevima i ostalim udaračkim instrumentima otpočeo je bubnjarskim defileom kroz grad i radionicom Gorana Evetovića i promocija njegove knjige „Bubnjarski priručnik – Put do velikih bina“. Nije izostao ni nastup mladih talenata iz leskovačke Drum Dum škole bubnjeva, ali i iz zaječarske Školice bubnjeva i iz muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Stanišora, Kosovo i Metohija. Nastupili su Peđa Velikov, Dušan Ivanišević Trio i Bojana Stamenov sa svojim bluz bendom.

„Smatram da je uspeh što je u ovakvim uslovima organizovan jedan ovakav festival“ kaže Bojana Stamenov i izrazila zadovoljstvo novim nastupom na festivalu.

„Pre dve godine sam bila sama, Saša Ristić je okupio bend od leskovačkih muzičara koji je nastupio sa mnom. To je bilo super, meni je bila divna atmosfera, publika je bila odlična… Ovaj put će biti drugačije, tu je moj novovoformirani bend. Planiramo nastupe u inostranstvu po bluz festivalima, autorski rad…“

S obzirom da se radi o festivalu bubnjara, Bojana Stamenov se osvrnula i na bubnjare sa kojima sarađuje, rekavši da joj bubnjar na sceni mnogo znači.

„Uvak kad predstavljam muzičare kažem da je to žila kucavica čitavog benda. Kažem i da mi čuva leđa, s obzirom da bubnjar na sceni bude iza soliste. Svako voli da nastupa sa dobrim bubnjarom, to je pravo srce i duša benda.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare