DRI: Negativno mišljenje na finansijski izveštaj Doma zdravlja

LESKOVAC

Državna revizorska institucija je u Izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Doma zdravlja Leskovac za 2017. godinu broj: 400-139/2018-05/08 od 11. oktobra 2018. godine, koji je objavljen i javno dostupan na zvaničnoj internet prezentaciji Državne revizorske institucije https://www.dri.rs, izrazila negativno mišljenje na finansijske izveštaje Doma zdravlja Leskovac, jer je nepotpuno i netačno iskazao podatke u finansijskim izveštajima koji čine Završni račun za 2017. godinu u iznosu od najmanje 172 miliona dinara.

Državna revizorska institucija (DRI) je tako demantovala navode dr Slaviše Božića, direktora Doma zdravlja u Leskovcu da je „državni revizor prilikom poslednje kontrole (ove ustanove) dao izveštaj da odlično poslujemo, da u poslovanju nema nepravilnosti, da nijedan dinar ne dugujemo dobavljačima“, koji su objavljeni 31. maja 2019. godine u dnevnom listu „Politika“ u tekstu pod naslovom „Uznemirenje zbog glasina o stečaju Doma zdravlja“.

Takođe, Državna revizorska institucija je izrazila mišljenje sa rezervom na pravilnost poslovanja Doma zdravlja Leskovac, jer je ostvario prihode, izvršio rashode i nabavio usluge koje nisu u skladu sa važećim propisima u iznosu od najmanje 10 miliona dinara.

Državna revizorska institucija je u izveštaju o reviziji skrenula pažnju:

  • da obaveze Doma zdravlja Leskovac iznose 439 miliona dinara, što čini 50 odsto ukupnih prihoda koje je ostvario u 2017. godini, odnosno 53 odsto prihoda koje je ostvario od transfera Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u 2017. godini;
  • da su podračuni ovog Doma zdravlja blokirani od 19. juna 2015. godine radi sprovođenja prinudne naplate u korist izvršnih poverilaca na iznos od 213 miliona dinara,
  • da je Vlada Republike Srbije, u cilju ostvarivanja prava osiguranih lica na zdravstvenu zaštitu i prevazilaženja prethodno navedenih problema, donela zaključak 23. februara 2017. godine, kojim je saglasna da, izuzetno u 2017. godini, Republički fond za zdravstveno osiguranje izmiruje obaveze u ime zdravstvenih ustanova iz Uredbe o planu mreže zdravstvenih ustanova kojima su podračuni blokirani.
Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bradonja
Bradonja
25 Juna, 2019 12:26 am

Pitam se da li ce neko odgovarati za ovaj haos i rasulo ili ce biti kao i uvek pre pojeo vuk magarca, a narod neka plati i neka pati.

ma kakav DRI
ma kakav DRI
25 Juna, 2019 11:34 am
Odgovori  Bradonja

Ovo je drzava Pojeo vuk magarca. Da bi sprovodili zakonitost, prvo politicari treba da rade, zive, posluju u skladu sa zakonom. Sve dok su politicari izvan, iznad zakona, bice pojeo vuk magarca. Voze sluzbeni auto i sta? Proglasili smo i sami da je to u sluzbene svrhe iako vozaju zenske, zene, zenturace. Zive zivotom holivudskih zvezda sa platicom od 90 000 i mi ne postavljamo pitanje odakle? Aha caste ih drugi. A cime oni caste te sto njih caste? Pa nasim lokacijama, fabrikama, nedozvoljenim dozvolama, neusaglasenim saglasnostima, besplatnim prikljucenjima na toplovode, struju, kanalizaciju,koje do neke druge ljude koji zive po zakonu, nikad ne dodju na red. Dakle, kad narod progleda, nece vise gledati kroz prste nikome. Politika postoji zbog gradjana, a ona zagovara, podrzava nezakonitost. DRI je glupost, to niko ne ceni. Obrisali su politicari patos sa DRI.

Проститутки Бишкека
2
0
Ostavite komentar.x
()
x