Dozvoljen izvoz drvnih briketa

BEOGRAD

Vlada Srbije usvojila je danas Odluku o dozvoli izvoza drvnih briketa, koji su tom odlukom izuzeti od zabrane izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za državu.

U prethodnim godinama najveći deo proizvodnje briketa plasiran je na tržište Evropske unije, s obzirom na to da je potražnja na domaćem tržištu mala, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je usvojena i uredba kojom se vrši preraspodela u okviru sredstava opredeljenih za direktna plaćanja i kako se navodi, tom uredbom obezbeđuje se kontinuirana isplata podsticaja za premiju za mleko.

Na sednici je usvojen i peti periodični Izveštaj o sprovođenju okvirne Konvencije za zaštitu nacionalnih manjina. Taj izveštaj odnosi se na period od 2017. do 2021. godine, ali su u njemu predstavljene i pojedine novine u zakonodavstvu usvojene nakon 2021. godine.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zajedno će se pripremati za sprovođenje predstojećih izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare