A šta kažu prvaci?

LESKOVAC

„Srećna sam i odlično se osećam. Prvi dan u školi je odličan“ kaže povodom polaska u prvi razred Jovana Vacković. Ona će biti učenica OŠ „Vasa Pelagić“ i dodaje da je srećna i što će upoznati nove drugare.

„Najviše mi se sviđa učitelj, jer je mnogo dobar.“

Njenom drugu Vasiliju je prvi dan bio lep, a očekuje da će brzo da nauči da čita i piše. Neki od učenika već znaju da broje, neki do sto, a neki i na engleskom broje do sto. Svi obećavaju da će biti dobri, da će učiti i slušati učitelja. Zadovoljstvo zbog prvog školskog dana ne krije ni učitelj Ljubiša Ilić, kome je ovo osma generacija prvaka.

„Naša škola uvek otvara svoja vrata i srce za sve đake, a posebno za đake prvake. Ovo je najlepši dan za našu školu, grad i državu. Mislim da nema veće sreće za sve nas nego kad vidimo ove osmehe, radost, ljubav, nasmejana lica mališana. Ovde je mnogo budućih doktora, inženjera, učitelja, policajaca, ali i radnika… Svi oni trebaju našem društvu, ali je najvažnije da od prvog dana razvijaju ljubav prema školi, prema nastavnom kadru, jer će samo tako postati dobri i vredni ljudi.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare