Nagrađeni učenici koji su bili najbolji na republičkim takmičenjima

VRANJE

Najbolji učenici sa teritorije Grada Vranja koji su prethodne školske godine osvojili medalje i diplome sa svojim mentorima prisustvovali su prijemu koji je organizovan u gradskoj kući. 

Predsednik lokalnog parlamenta Dejan Tričković podsetio je na reči  

Nelsona Mandele da je obrazovanje je najmoćnije oružje koje može da se upotrebiti da se promeni svet. 

„Ovim rečima on je poslao snažnu poruku svima nama da je znanje ključ za rešavanje brojnih problema, za oblikovanje života i stvarnosti prema vrednostima koje su univerzalne i koje predstavljaju boljitak za čoveka i čovečanstvo. Obrazovanje nam nudi ne samo znanje iz različitih oblasti i nauka, nego i priliku da steknemo iskustvo u onome što nas interesuje i da se na taj način izgradimo kao ličnosti. Osim toga, obrazovanjem stičemo potrebne veštine kako bi mogli da obavljamo različite poslove, da istražujemo i činimo svet boljim mestom za život. Posvećenost radu i učenju, želja za novim saznanjima, vaša radoznalost, iskustva koja imate izdvajaju vas od većine. Verujemo da ćete u godinama koje dolaze nastaviti već dobro utabanim stazama uspeha i da ćete biti stub i oslonac naše zajednice“, rekao je Tričković. 

Đaci su dobili ručne smart satove i vredne knjige. U ime nagrađenih zahvalio se Bogdan Stefanović, učenik vranjske Gimnazije. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare