Donacija Ruske državne železnice školi ,,J.J. Zmaj“

VRANJE
Povodom završetka radova na renoviranju prostorija u OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju, ovu obrazovnu ustanovu posetili su ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, prvi zamenik direktora Državne železnice Rusije, Mansurbek Sultanov, predstavnici Ministarstva prosvete i saobraćaja i rukovodstvo Grada.

Državna železnica Rusije (RDI International), u okviru svog humanitanog programa, pokrenula je akciju pomoći obrazovnim ustanovama na teritoriji Srbije. Treća škola u kojoj su renovirani sanitarni čvorovi i opremljen kabinet za ruski i francuski jezik je ,,Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju, koja obeležava 55 godina rada.

Zahvaljujući na podršci direktor ove obrazovne ustanove, Saša Ilić je rekao da je njihova misija da idu napred i omoguće učenicima bolje uslove za rad, kao i da su na tom putu našli podršku u ruskoj kompaniji.

Obraćajući se prisutnima ambasador Čepurin je rekao da će se potruditi da saradnja Grada i ambasade Rusije bude još aktivnija kako u ekonomskoj, tako i kulturnoj sferi.

,, Zahvaljujem Vam se na toplom prijemu koji ste nam priredili. Učite ruski jezik da biste bili konkuretno sposobni i stičite znanje“, poručio je ruski ambasador.

Prvi zamenik ,,RDI International” u Srbiji Mansurbek Sultanov je rekao da železnice spajaju, kao i da postoje raskrsnice, a da je jedna od njih i to vrlo bitna Vranje.

„Imamo dobru tradiciju u svim regionima gde radimo remont pruge ili gradimo novu. Mi radimo humanitarne aktivnosti u vidu remonta škola“, rekao je Sultanov.

Gradonačelnik  Milenković je istakao dobru saradnju sa Vladom Srbije i međunarodnim organizacijama u cilju realizacije projekata koji se odnose na obrazovne ustanove.

Vranje Cepurin skola 2 Vranje Cepurin skola 1 Vranje Cepurin skola 4

,,Obrazovni sistem je temelj svakog društva i svako ulaganje u školstvo je najisplativija investicija. Iz budžeta grada se za ovaj segment izdvajaju značajna sredstva, ali podršku imamo i od Vlade Srbije i međunarodnih organizacija sa kojima realizujemo brojne projekte“, istakao je gradonačelnik, dr Milenković koji se u ime učenika, zaposlenih i svih građana zahvalio Ambasadi Ruske Federacije i ,,RDI International“ na donaciji.

Kompanija ,,RDI International“ koja radi na poslovima rekonstrukcije železničke pruge Koridora 10 na jugu Srbije , odbrala je OŠ „J.J. Zmaj“ za učešće u humanitarnom projektu ruske kompanije koji se realizuje uz podršku ruske ambasade. U okviru ovog programa sređen je drugi sprat škole. Postoji mogućnost da se uradi i rekonstrukcija krova na školskoj zgradi.

Učenici škole pripremili su priredbu dobrodošlice, a visoki gosti izrazili su zadovoljstvo prijemom i dosadašnjim saradnjom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare