Donacija Poljske Poljoprivrednoj školi u Vranju

VRANJE

 

Amasada Poljske u Srbiji donirala je dva kompleta multimedijalne opreme u vrednosti od 4.000 evra Poljoprivredno-veterinarskoj školi „Stevan Sinđelić“ u Vranju. Reč o prenosivim interaktivnim tablama, projektorima i laptopovima  uz pomoć kojih se u dva kabineta realizuje nastava. Uređaji pripadaju visokoj tehnologiji i jednostavni su za upotrebu. Zbog toga je za profesore ove obvrazovne ustanove održana obuka koji će sa đacima raditi na novoj multimedijalnoj opremi.

 

Direktor škole, Saša Radičević kaže da je prvi deo opreme doniran  preko projekta Podrška EU srednjem stručnom obrazovanju.

 

„ Mi tu opremu ne bismo mogli da kupimo sopstvenim sredstvima.  Na ovoj opremi vrše se dalja usavršavanja naših učenika na poljoprivrednom veterinarskom i prehrabrenom smeru. Želimo da naše đake osposobimo ne samo da postanu poljoprivrednici na svojim privatnim gazdinstvima već i da rade u mnogim kompanijama širom naše zemlje“, kaže Radičević.

 

Predavači su bili profesori Akademije Filipović iz Jagodine.

 

„Poljoprivredno veterinarska škola u Vranju jedna je od prvih obrazovnih ustanova, od preko 200 u Srbiji, koje imaju ovaj savremni uređaj i u Vranju je pionir u ovom poduhvatu. Profesorima je jednostavan za primenu u nastavi, jer ne zahteva neku informatičku pismenost. Za 14 godina edukovali smo preko 20.000 nastavnika i imamo fantastične rezultate jer se ta informatička pismenost održava na učenike. Naša deca su infornatički pismenija od naših odraslih“, kaže Bratislav Filipović, vlasnik Akademije.

vranje-poljoprivredna-skola

U okviru projekta Podrška Evropske unije srednjem stručnom obrazovanju na adresu Poljoprivredno veterinarske škole stigla je i donacija vredna 55.000 evra u vidu opreme neophodne za dalje usavršavanje đaka.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare