Donacija niškom Kliničkom centru u vrednosti 600.000 dinara

NIŠ

Kompanija “Roma company” doniraće Kliničkom centru u Nišu građevinski materijal u vrednosti od 600.000 dinara za preuređenje dečijih klinika u Nišu. O toj donaciji danas je u Kliničkom centru u Nišu , u prisustvu novinara , potpisan ugovor između direktora ove zdravstvene ustanove dr Zorana Radovanovića I direktora firme “Roma company” Nemanje Romandića.

Rekonstrukcija dečijih klinika –  za dečje interne bolesti I dečju hirurgiju I ortopediju  niškog Kliničkog centr kao i izgradnja dečjeg hamatoonkološkog odeljenja trebalo bi da bude završena do kraja ovog meseca,  rekao je direktor KC Niš, prof. dr Zoran Radovanović.

Do kraja maja, kako kaže prof. Radovanović, biće stvoreni  za početak rada prvog dečijeg Urgentni centar na ovim prostorima.

“ U saradnji sa ministarstvom zdravlja uspeli smo da obezbedimo 30 novih kreveta koji će biti na tom prostoru. Kreveti su po uzoru na one koji se nalaze u novom urgentnom centru, dijagnostički rengen aparat za hitnu dijagnostiku za decu, u fazi mno nabavljanja ultra zvuka, dve operacione sale su spremne za montažu, kaže direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović.

Prvi Dečiji urgentni centar će  imati dve operacione sale, najsavremenije rentgen i aparate za ultrazvučnu dijagnostiku, pa će, pored tople veze između Klinike za ginekologiju i akušerstvo i neonatologije Klinike za dečije interne bolesti, znatno poboljšati zbrinjavanju najmlađih pacijenata, koji gravitiraju sa čitavog juga i jugoistoka Srbije.

Ugovor o donaciji potpisan danas deo je projekta “Ko kreči, kuću leči“ a koji se realizuje u okviru obeležavanja 25 godina rada i postojanja donatora – preduzeća za distribuciju boja, lakova, tapeta, lepkova i drugih proizvoda za završne radove u građevinarstvu, kao i potrebnog molersko-farbarskog alata” Roma company”.

Kako kažu u ove kompanije umesto organizovanja proslave rukovodstvo je odlučilo da novac u iznosu od 30.000 evra preusmeri ustanovama kojima je to neophodno u gradovima u kojima uspešno posluje, u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Prijepolju, Danilovgradu i Nišu.

Novac će bti utrošen na krečenje I oslikavanje dečjih klinika.

“ Ugovor jr vredan 600.000 dinara I podrazumeva preuzimanje robe iz proizvodnog asortimana Roma company sa kojim očekujemo da se uradi određeno renoviranje, adaptacija” rekao je Nemanja Romandić, durektor “Roma company”, koji je objasnio da je do sada je po 5.000 evra  izdvojeno za renoviranje dela Kliničko-bolničkog centra Zemun-Beograd, za nabavku i ugradnju klima uređaja za Opštu Bolnicu u Prijepolju, Predškolsku ustanovu „Olga Jovičić Rita“ u Kraljevu, kao i za Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu.

Nakon ovih radova u starom delu Kliničkog centra trebalo bi da počniu radovi na sređivanju Ginekološko –akušerske klinike koja je “ toplom vezom” spojena sa Dečjom internom klinikom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare