Dom zdravlja: Nije bilo intervencija zbog hladnoće

 

LESKOVAC

 

Zdravstvena zaštita koju pruža leskovački Dom zdravlja odvija se otežano, zbog loših vremenskih uslova, ali i pojave epidemije gripa.

“To se uglavnom odnosi na brdsko planiska naselja i sela. Ostali deo teritorije grada je pod kontrolom. Naše službe hitne pomoći su 24 sata u pripravnosti, izlazimo na vreme i većih problema nema, kaže za JUGpress direktor leskovačkog Doma zdravlja Slaviša Božić.

Kako kaže Božić, nije bilo slučlajeva da ekipe hitne pomoći nisu mogle da dođu do pacijenata zbog zavejanih puteva.

“U jednom selu iznad Grdelice preminula je starica, ali ne od posledica lošeg vremena, i tamo se put čisti, i u toku ovog ili sutrašnjeg dana stići ćemo tamo. Smrtni slučaj se desio i u Novom  Selu kod Predejana, gde je žena takođe preminula prirodnom smrću, a živela je sa svojom porodicom”, dodao je on.

Božić ističe da nije bilo slučajeva da su ekipe hitne pomoći morale da intervenišu zbog toga što je nekome zdravlje bilo ugroženo zbog hladnoće.

Proteklih ledenih dana broj intervencija bio je povećan, kao i poslednjih dana zbog pojave gripa, ljudi se žale na visoku temperaturu, glavobolju, mučninu, malaksalost, naglašava Božić.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare