Dom zdravlja Bujanovac : Juče proglašeno epidemijsko javljanje morbila

BUJANOVAC

Direktorka bujanovačkog Doma zdravlja dr Lela Jovanović danas je, u izjavi za JUGpress, rekla da je na teritoriji opštine Bujanovac Zavod za javno zdravlje 1. novembra proglasio „epidemijsko javljanje morbila“.

„Nakon potvrđivanja još jednog slučaja malih boginja Zavod za javno zdravlje Vranje je doneo odluku da proglasi „epidemijsko javljanje morbila“ u Bujanovcu“, rekla je dr Jovanović.

Prvi slučaj morbila u Bujanovcu potvrđen je 18. oktobra kod  24- godišnjeg mladića iz okoline Bujanovca, koji studira u Prištini, a sada se nalazi na infektivnom odeljenju vranjske bolnice. „Taj mladić nije bio vakcinisan, ali njegovo stanje je stabilno“, rekla je ranije za JUGpress dr Aferdita Mustafa, koordinator za imunizaciju u Domu zdravlja Bujanovac.

Iz Instituta „Torlak“ je juče potvđen još jedan slučaj malih boginja u Bujanovcu i to kod 21-godišnje devojke, koja takođe studira u Prištini.

Devojka je bila vakcinisana i nije hospitalizovana već se nalazi na kućnom lečenju.

Direktorka Doma zdravlja Bujanovac uverava građane da su preduzete sve neophodne mere.

„Redovno se šalju pozivi i vrši vakcinacija. Dom zdravlja Bujanovac čini apsolutno sve što je potrebno da se situacija drži pod kontrolom“, naglasila je dr Jovanović.

Domu zdravlja na zalihama ima dovoljan broj vakcina, a vakcinacija se može obaviti svakog radnog dana od 7 do 19 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare