Dogovori o saradnji vranjskih naprednjaka i socijalista još uvek traju

VRANJE

(širi izveštaj)

Zajednički sastanak rukovodstava Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u Vranju je završen predajom dokumenta vranjskihsocijalista naprednjacima, čiji sadržaj nije saopšten novinarima.

Socijalisti u Vranju traže 30 posto vlasti

Sastanak koji je održan u zgradi Načelstva, vodili su koordinatori dveju partija za Pčinjski okrug, naprednjak Dragan Stevanović i socijalista Branko Ružić.

Nakon razgovora, koji su održani iza zatvorenih vrata, novinarima se  najpre obratio Stevanović.

„Imali smo jedan dobar i konstruktivan sastanak. Zahvalio bih se Ružiću i njegovim saradnicima na visokom stepenu konstruktivnosti i opredeljenosti da u narednom periodu razgovaramo o unapređenju zajedničke saradnje. Da vidimo šta to treba zajednički da uradimo kako bi saradnju naše dve stranke unapredili i podigli na viši nivo na lokalu. Mi smo od SPS dobili dokument koji bi predstavljao osnovu za redefinisanje naših odnosa na nivou grada Vranja, koji ćemo u narednih desetak dana razmotriti“, rekao je Stevanović

On je izrazio nadu da će predlog vranjskih socijalista biti prihvaćen s obzirom u kakvoj je atmosferi protekao sastanak.

„Dokument smo sad dobili i ne znam šta se u njemu kaže. Ono što je provejavalo celim sastankom je partnerstvo i ono na šta smo inistirali i ja i Ružić da se nećemo deliti. Kad se uspostavi saradnja nećemo se deliti na naše i vaše. Pokazan je visok stepen zrelosti. Procenio sam i to da je predlog korektan i želim da odgovor SNS bude u tom kontektu“, kazao je Stevanović.

On je dodao da je očekivao ovakav dokument, ali da još uvek ne zna kakav je.

„Mi smo, pre osam meseci razgovarali i moram da kažem da su se u međuvremenu neke stvari  desile. SPS je postao deo vlasti u Vranjskoj Banji, pojedini kadrovi iz ove partije vrše funkcije u republičkim institucijama. Sproveli smo na korektan i zadovoljavajući način izbore u mesnim zajednicama, tako da ovaj dokument ne može da predstavlja iznenađenje. O sadržaju ćemo vas upoznati kad budemo videli šta je u njemu“.

On je rekao da je političko breme koje je opterećivalo međusobne odnose ove dve partije na lokalu, ostalo u prošlosti i da će u budućem periodu zajednička saradnja dovesti do boljih rezultata za građane Vranja i okruga.

I Ružić je istakao da je sastanak protekao u korektnoj i iskrenoj atmosferi, bez osvrtanja na ono što već sada predstavlja istoriju u njihovim odnosima, držeći se linije koju su utvrdili predsednici stranaka Aleksandar Vučić i Ivica Dačić i u skladu sa strateškim položajem Vranja i juga Srbije.

„Smatram da je strateški interes, koji su prepoznali Vučić i  Dačić, ideja vodilja za funkcionisanje svih nas, u interesu svih građana i građanki na celoj teritoriji Srbije, pa i ovde, u Vranju.

Prvi korak  ka tome je impozantna pobeda zajedničkog predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića. Jedan od najboljih rezultata je upravo bio ovde u Vranju, Pčinjskom, Jablaničkom, Topličkom okrugu, što je refleksija jedne državotvorne orjentacije i činjenjice da se predsednik republike opredelio za ono što su ranije mnogi pričali, ali nisu uradili ništa, a  to je ravnomerni regionalni razvoj.

I više nemamo onu priču, „što južnije, to tužnije“, i to je zahvaljujući ljudima koji su predano radili na tome, među njima je i Dragan Stevanović i čitava Vlada Srbije, svi ministri. Mislim da je delić mozaika tog uspeha, a koji nedostaje, upravo ova strateška saradnja koju smo podigli na mnogo viši nivo u Vranju“, rekao je Ružić.

On je podsetio i na uspeh koji su zajednički postigli na izborima za članove saveta mesnih zajednica.

„Prva pobeda je bila pobeda predsednika Vučića, odmah nakon toga drugi ispit smo položili sa preko 90 odsto podrške zajedno, SNS kao najača politička opcija, sa SPS. To su bili izbori za savete mesnih zajednica u Vranju“.

To je razlog više da nakon ovog konstruktivnog razgovora i predloga koji je SPS predala SNS u Vranju, dve najbolje organizacije urade ono što je najbolje za građane i građanke Vranja. Da razmotre ovaj predlog i odrede modalitete i mehanizme te buduće saradnje, rekao je Ružić

„Nakon toga očekujemo da svi zajedno sednemo i praktično u nekim narednim nedeljama krenemo u realizaciju onoga što će oni dogovoriti. Očekujemo da nakon ovog sastanka u skladu sa ocenama i procenama koje će dva rukovodstva imati dobijemo jedan epilog i krenemo u realizaciju dogovora koji  nikome od nas nije sporan. U odnosima SPS i SNS u Vranju nema okretanja i vraćanja u prošlost. Želimo da gradimo zajedno budućnost. Kao dve najveće stranke želimo da povedemo računa i o jugu Srbije i o Vranju u sledećih pet, deset, 15 ili 20 godina“, zaključio je Ružić.

Novinari su ostali uskraćeni za odgovore na pitanja šta sadrži  dokument koji su vranjski socijalisti predali naprednjacima i kada će SPS postati deo gradske vlasti.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare