„Dođi na Amfi“ ili  festival hip hop kulture

NIŠ

      Klub za osnaživanje mladih 018,KOM 018,  po dvanaesti put organizuje festival hip hop kulture „Dođi na Amfi“ na amfiteatru na Nišavi 21. i 22. jula. Dođi na Amfi je nastao iz ideje da omogući mladim, talentovanim ljudima da nastupaju pred publikom, da mladi mogu da se takmiče u različitim disciplinama i pokažu svoj talenat, da promoviše hip hop kulturu, da Niš dobije drugačije kulturne sadržaje koji su pritom svima dostupni i besplatni, i da promoviše pozitivne društvene vrednosti.

    „Program ovogodišnjeg festivala će obuhvatiti graffiti showcase, nastupe mladih neafirmisanih izvođača, plesne nastupe, takmičenje u basketu 1 na 1 i glavni muzički program. Festival će pored domaćih izvođača i umetnika ugostiti i brojne mlade umetnike iz regiona i inostranstva koji će predstavljati različite elemente hip-hop kulture“, kažu u Klubu za osnaživanje mladih 018.

    Glavni motiv ovogodišnjeg izdanja “Dođi na Amfi” je obeležavanje pola veka Hip-Hop ulture.

    U okviru glavnog muzičkog programa nastupaće sledeća imena hip-hop scene CORVO (Portugal), DRIP DEALERS (Italija), DJ Bokey, DJ Costa, Kendi & Aristokrat Music Showcase, Who See (Crna Gora), BCREW, Smoke Mardeljano i Marchelo & Band. Na festivalu će nastupati i mladi niški reperi Braga i Paranoja & Auslender.

    Ove godine će takmičenje “Ulični basket 1 na 1” biti organizovano druge festivalske večeri, 22. jula. Takmičar koji osvoji prvo mesto dobiće novčanu nagradu u iznosu od 15.000 dinara.

    Festival hip hop kulture „Dođi na Amfi – Vol.12“ ove godine realizuje se u okviru međunarodnog projekta Urban Connection, koji je podržan kroz program Evropske Unije, “Kreativna Evropa”, a pokrovitelj festivala je Grad Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare