Dodeljene nagrade na literarnom konkursu povodom Svetskog dana poezije

LESKOVAC

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u saradnji sa Lokalnim timom Unije srednjoškolaca u Leskovcu organizovala je dodelu nagrada najboljima na literarnom konkursu povodom Svetskog dana poezije. Na konkursu su učestvovali učenici srednjih škola u Jablaničkom okrugu, a teme konkursa su bile „Napisaću ti stih“, „Pesma u meni“ i „Naš jezik je simbol mene“. Komisija u sastavu: Valentina Pavković, profesor srpskog jezika i književnosti, predsednik; Tatjana Jankov, dipl. filolog za srpski jezik i književnost i viši dipl. bibliotekar i Marija Jugović, dipl. filolog za srpski jezik i književnost i dipl. bibliotekar, odlučila je da prvu nagradu dodeli Anji Ignjatović, unenici Srednje muzičke škole „Stanislav Binički“, Leskovac. Drugu nagradu osvojio je Branislav Živković, Hemijsko-tehnološka škola „Božidar Đorđević Kukar“, dok je treća pripala Emiliji Živković, Gimnazija, Leskovac. Dodeljene su i dve pohvale i to Anastasiji Nikolić – OŠ „Josif Kostić“ i Aleksandra Mrakić – Srednja stručna i tehnička škola, Gradiška, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina. Na konkurs se odazvao 21 učesnik.

Direktorka biblioteke Vesna Ilić primećuje da aktivnosti koje bibliotekari sprovode su inovativne, zanimljive i imaju odličan odziv građana, bez obzira na njihovu starosnu dob.

„Ovaj konkurs pokazuje da mladi ljudi našu ustanovu vide kao kreativnu bazu za ostvarenje njihovih ideja. Biblioteka je mnogim stvaraocima bila prvi korak za njihov dalji razvoj i afirmaciju.“

Mija Pejić, lokalna koordinatorka Unije srednjoškolaca, kaže da je cilj konkursa bio da srednjoškolcima pomogne za vreme pandemije da svoja osećanja iskažu kroz pisanje.

„Sama Unija srednjoškoloca ima cilj da svim učenicima obezbedi bezbednu sredinu, kao i da reprezentuje sve njih na evropskom i nacionalnom nivou.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare