Redukuje se rad kovid, a aktiviraju se seoske ambulante za redovne preglede

VRANJE

Na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali u Vranju, u ponedeljak, je data 1.161 doza vakcina.

„Od početka masovne imunizacije stanovništva u Vranju do 31. maja, je dato ukupno 47.839 doza vakcina.

Prvom dozom je u Vranju vakcinisano 25.839 građana Srbije. Dok je drugu dozu primila 20.751 osoba.

Ukupan broj vakcinisanih građana Republike Severne Makedonije u Vranju je 1.105, od kojih je prvu i drugu dozu vakcine primilo 816 naših južnih suseda“, izjavila je direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

Ona je dodala da vakcina ima dovojno i da građani mogu da biraju između četiri vakcine različitih proizvođača, i pozvala sve one koji se nisu vakcinisali da to učine.

„Uspešnom vakcinacijom i smanjem broja pacijenata u kovid ambulanti, vratili smo lekare u seoske, ali i u isturenim ambulantama u gradu, tako da nonkovid ambulanta u zgradi ATD radi ponedeljkom, sredom i četvrtkom. Jednom nedeljno, odnosno u četvrtak, otvorena je ambulanta u Donjem Vranju, a u sredu u Oglednoj stanici.

U Zdravstvenoj stanici u Vlasu pored doktora opšte prakse koji ordinira svakog dana, četvrtkom će meštani ovog ruralnog područja Grada Vranja imati stomatologa i ginekologa.

U Krivoj Feji sredom i petkom rade lekari opšte prakse u timu sa medicinskom sestrom-tehničarem, dok u ostalim seoskim ambulantama, kao što je Dubnica, Vrtogoš, Rataje, Korbevac i Ćukovac za sada se ide jedanom nedeljno, ali će u tim istim ambulantama biti organizovan veći broj odlazaka, kako se bude smanjivao broj kovid pacijenata“, izjavila je upravnica Doma zdravlja Vranje, dr Marina Džikić, nakon današnjeg obilaska ambulanti u seoskim sredinama.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare