Potpisani ugovori o dodeli sredstava udruženjima

VLASOTINCE

Predstavnici udruženja sa područja opštine Vlasotince, koji su ispunili uslove Konkursa za dodelu sredstava udruženjima za finansiranje i sufinansiranje projekata od javnog interesa, potpisali su ugovore o dodeli sredstva za tekuću godinu.
Na svečanosti upriličenoj povodom potpisivanja ugovora, predsednik opštine, Bratislav Petrović, između ostalog, rekao je:

“Vlasotince je opština u kojoj postoji desetak udruženja građana. Drago mi je da postoji takva vrsta građanskog aktivizma koje naše mesto čini jednom veoma aktivnom sredinom. Potrudiću se, lično, da sledeće godine ranije raspišemo konkurs i završimo poslove koji su obaveza lokalne samouprave, kako bismo imali više vremena za realizaciju svojih projekata – napomenuo je predsednik Petrović, uz iskrenu želju da sa uspehom realizuju svoje programe.


Koordinator projekta Marinko Đorđević, napomenuo je da udruženja i sama lokalna samouprava svake godine unapređuju konkurse, kao i njihovo sprovođenje i da će se sa tom praksom nastaviti i u narednom periodu.

Iz godinu u godinu konkurs za finansiranje projekata, odnosno programa udruženja unapređujemo i dalje nastavićemo sa tom praksom. Cilj nam je da ne oštetimo nijedno udruženje, a da istovremeno bude što manje stavki zbog kojih su oni nezadovoljni i da realizacija projekata bude što bolja i uspešnija. Ovom prilikom nisu, nažalost, prošla četiri projekta – rekao je koordinator Marinko Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare